18 грудня 2021

Публікації
Гроші від теплокомуненерго для Нафтогазу, інвестори ОГКХ без гарантій: підсумки тижня для ДП
Щотижня команда аналітиків-консультантів з питань корпоративного управління готує для ЕП дайджест про головні події в житті держпідприємств. Що важливого сталося 11-17 грудня?
Новини
16:26
За підтримки Данії в Україні будуватимуть судна багатоцільового призначення
У меморандумі Мінінфраструктури України та Міноборони Королівства Данії з питань співпраці щодо розвитку та посилення морського потенціалу України, який був підписаний 18 грудня йдеться про домовленості щодо будівництва багатоцільових суден на території України.
16:08
Міненерго: можливість заміщати газом вугілля передбачено поки для однієї ТЕС
В Міністерстві енергетики заявили, що заміщення вугілля газом в першу чергу запроваджена саме для Луганської ТЕС, а використання такої послуги на інших ТЕС наразі не планується.
15:23
Аукціон з продажу ОГХК визнано таким, що не відбувся
До Фонду державного майна надійшли дві заявки на участь в аукціоні з приватизації АТ “ОГХК”, що був запланований на 20 грудня 2021 року. Одна з заявок не відповідала вимогам чинного законодавства, тому аукціон визнано таким, що не відбувся.
14:31
"Зелений діалог" з ЄС передбачатиме залучення ресурсів для зеленої трансформації
У рамках "зеленого діалогу" з ЄС на початку 2022 року Україна буде концентруватись на залученні ресурсів для зеленої трансформації у рамках великого європейського інвестиційного плану, а також над створенням платформи для комунікації з міжнародними інституціями щодо “зеленого” фінансування.
12:22
Нафтогазу скасували штраф за недопуск перевірки
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувала свій же штраф у майже 1,2 мільйони за недопуск представників комісії до перевірок.
10:42
Зеленський підписав закон про спеціальний режим на ринку ІТ
​​Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", що регулює податкові умови спеціального правового режиму "Дія City".
09:00
Вугільним ТЕС дозволили закуповувати газ для електрогенерації
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, дозволила вугільним електростанціям закуповувати газ для виробництва електроенергії.