18 вересня 2021

Публікації
Прогнози Мінфіну щодо держкомпаній, чи вийде врятувати "Укрзалізницю": підсумки тижня для ДП
Щотижня команда аналітиків-консультантів з питань корпоративного управління готує для ЕП дайджест про головні події в житті держпідприємств. Що важливого сталося 11 – 17 вересня?
Новини
18:00
За тиждень пальне на АЗС подорожчало в середньому на 30 копійок за літр
За тиждень (10-17 вересня) середня ціна по країні бензину А-92 зросла на 42 коп/л і склала 29,33 грн/л, бензин а-95 подорожчав на 32 коп/л - до 30,19 грн/л, а дизельне паливо - на 29 коп/л, до 28,44 грн/л.
16:53
Без банків: платіжна система Нової пошти стала партнером Visa і MasterCard
Платіжна система Нової пошти НоваПей стала учасником міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard.
16:05
Комітет прибрав з "антиахметівського" законопроекту норму про акциз на ВДЕ електроенергію
Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики виключив з урядового ресурсного законопроекту №5600 норму про акцизний податок на вироблену ВДЕ електроенергію.
15:07
Американська VR Capital оскаржить у Верховному Суді недійсність права вимоги до "Укрзалізниці"
Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Укрзалізниці, визнавши недійсним договір купівлі-продажу права вимоги кредитної заборгованості "Укрзалізниці", у "VRGP" буде оскаржувати у Верховному Суді.
13:38
Зростання цін на нерухомість сповільнилося – рейтинг
У рейтингу наголошується, що вартість житлової нерухомості в Україні за рік зросла на 8,3%, а за перше півріччя житло подорожчало на 4%.
10:59
KSE: держбюджет може недоотримати прибуток НБУ
В проект бюджету закладено, що в наступному році НБУ перерахує до державного бюджету 24,4 млрд грн, тоді як прогнозні очікування НБУ щодо суми частини прибутку до розподілу майже вполовину менші.
10:00
Профільний комітет рекомендував прийняти "антиахметівський" законопроект
Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВР прийняти у другому читанні та в цілому урядовий проект Закону 5600.