18 серпня 2021

Публікації
Авто з підмоченою репутацією. Як не купити втоплене авто з ЄC
Чим обернеться для власника купівля авто, яке побувало у воді, та як цього уникнути.
Колонки

Як Україна розширює торгівлю лісом через електронні майданчики

Торгівля необробленою деревиною через електронні майданчики приносить державі більше грошей та спрощує процес для учасників.

"Зелені" гібридні електростанції – можливість для України

Балансувати "зелену" енергетику можна ще до її потрапляння в єдину енергосистему. Наскільки ефективні такі проєкти і чи можна їх реалізувати?
Новини
20:00
Новини 18 серпня: Коломойському вручили підозру через "Голос України", Ощадбанк відкриває казино
Про що всі говорили сьогодні?
19:40
У Кличка назвали суму, необхідну для заміни всіх маршруток автобусами
На закупку і оснащення автобусів на заміну маршруток у Києві знадобиться 15 мільярдів гривень
19:10
На Бурштинській ТЕС сталася пожежа
18 серпня на Бурштинській ТЕС сталася пожежа: палає котлотурбінний цех
18:35
Курс гривні до долара знову зміцнюється
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 3 копійки, встановивши його на 19 серпня на рівні 26,65 гривні
18:04
Мінфін проводить погоджувальні наради щодо держбюджету-2022 
У Міністерстві фінансів до кінця серпня проводитимуть погоджувальні наради з головними розпорядниками бюджетних коштів для узгодження показників держбюджету на 2022 рік, після чого відомство розробить проєкт закону бюджету
17:41
Гривня дещо зміцніла на закритті міжбанку
18 серпня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,60 — 26,62 гривні
17:23
Видання ITC.UA придбала нова медіагрупа, що володіє MC.today
Видання ITC.UA, що спеціалізується на технологіях та гаджетах, приєдналося до новоствореної медіагрупи засновників MC.today Віри Черниш та Тимура Ворони – Creators Media Group
16:39
Винний завод в Одесі планують приватизувати за 65 мільйонів
Фонд держмайна виставив на приватизаційний аукціон майновий комплекс "Одесавинпром" зі стартовою ціною 65,3 млн грн, торги відбудуться 14 вересня
16:05
Уряд створив робочу групу щодо детінізації економіки: хто до неї увійшов
Уряд створив міжвідомчу робочу групу щодо детінізації економіки та розвитку добросовісної конкуренції - робочу групу очолив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко.
15:47
Нацбанк пояснив, як працюватимуть банки у вихідні до Дня Незалежности
У регуляторі пояснили, що робочий день замість 23 серпня (понеділок) переноситься на 28 серпня (суботу), відтак банки у цей день працюватимуть у звичайному режимі
15:25
Ощадбанк отримав дозвіл на відкриття залу ігрових автоматів у столичному готелі: для свого орендаря
Нацкомісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) видала дозвіл державному Ощадбанку на відкриття залу ігрових автоматів та/або букмекерського пункту у столичному готелі Ramada Encore Kyiv.
15:19
Голова Держкосмосу Тафтай переміг у конкурсі на очільника відомства
Володимир Тафтай переміг у конкурсі на зайняття посади голови Державного космічного агентства, він очолював його з лютого, проте був призначений за "карантинною" процедурою поза конкурсом
14:50
Кабмін перенаправив МінАПК 27 мільйонів на створення аграрного реєстру
Кабмін ухвалив рішення про перерозподіл коштів на заходи зі створення Державного аграрного реєстру - МінАПК отримає 27 млн грн, які раніше виділили з держбюджету для реалізацієї цієї програми Міністерством економіки.
14:32
Енергоатом цьогоріч планує заробити 1,5 мільярда
Кабінет Міністрів на засіданні 18 серпня затвердив фінансовий план "Енергоатома" на 2021 рік, згідно якого прибуток НАЕК очікують на рівні 1,52 млрд грн
14:20
Уряд схвалив Стратегію економічного розвитку Донбасу
Кабмін схвалив Стратегію економічного розвитку Донецької і Луганської областей на період до 2030 року - спочатку йдеться про підконтрольні уряду території, але після деокупації заходи Стратегії можуть бути масштабовані і на інші райони Донеччини і Луганщини.
14:07
Уряд змінив статут "Експортно-кредитного агентства" для докапіталізації на 1,8 мільярда
Кабінет Міністрів на засіданні 18 серпня вніс зміни до статуту "Експортно-кредитного агентства" на виконання рішення про його докапіталізацію на 1,8 млрд грн
13:50
При Бюро економбезпеки діятиме Рада громадського контролю
При Бюро економічної безпеки України буде діяти Рада громадського контролю, яка, зокрема, буде здійснювати громадський контроль над БЕБ та сприятиме взаємодії Бюро з громадськими об'єднаннями. 
13:32
Справа на 17 мільярдів: ПриватБанк вручив Коломойському та Боголюбову ізраїльські позови через "Голос України"
Приватбанк опублікував повідомлення у "Голосі України" для вручення ізраїльського позову ексвласникам банку Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та довіреній особі Вячеславу Карташову у справі про виведення 17 млрд грн в ізраїльський Банк Дисконт
13:30
Шмигаль про жнива-2021: Можемо вийти на рекордні показники врожайності
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що цього року Україна може вийти на рекордні показники врожайності в порівнянні з минулими роками.
13:10
США заблокували "Талібану" доступ до активів Афганістану на суму 9,5 млрд доларів
Сполучені Штати заморозили майже $9,5 мільярдів активів, що належать афганському центральному банку, і припинили поставки готівки в країну, щоб не дати доступу до коштів уряду на чолі з "Талібаном".
13:00
Уряд тестує видачу усіх дозволів для відкриття бізнесу "в один клік"
Міністерство економіки почав реалізовувати проєкт "Е-підприємець", що дозволяє за однією заявкою отримати всі дозвільні документи на конкретний вид діяльності для відкриття бізнесу
12:50
Українські роботодавці все частіше повертають працівників до офісів – Опендатабот
За рік після старту карантину працівників повертають до офісів - наразі працювати дистанційно, за різними даними, пропонують від 3% до 6% українських роботодавців.
12:25
Привласнили 2 мільйони: у Києві викрили фінансову онлайн-піраміду
Кіберполіція Києва припинила злочинну діяльність фінансової онлайн-піраміди - загальна сума збитків, завданих потерпілим, сягає 2 мільйонів гривень.
12:11
Українські виробники відтепер можуть експортувати мед до Катару
Україна та Катар погодили сертифікат здоров’я для експорту меду та продуктів бджільництва до Катару, що дозволить українським виробникам далі розширити ринки збуту
11:55
Ринок землі: кількість угод наближається до 8 тисяч
Станом на 18 серпня у рамках ринку землі укладено 7891 угоду, площа земель, щодо яких зареєстровано правочини - 16 618 га.
11:46
Інтерпайп Пінчука сплатив 69 мільйонів штрафу АМКУ через змову на тендерах Укрзалізниці
Північний апеляційний господарський суд підтвердив рішення Антимонопольного комітету щодо змови на торгах Укрзалізниці групи компаній, зокрема й ТОВ "Інтерпайп Україна", після чого компанія сплатила 69 млн грн штрафу
11:35
Інспекція з паркування відкидає звинувачення ОГП, евакуатори продовжують роботу в Києві
Інспекція з паркування Департаменту транспортної інфраструктури КМДА працює у штатному режимі та вважає безпідставними підозри Офісу генпрокурора у створенні злочинного об’єднання, яке займалося незаконною евакуацією автівок у столиці.
11:15
УЗ підняла тарифи на вантажні перевезення: очікують отримати 12 мільярдів
"Укрзалізниця" з 17 серпня підвищила тарифи на вантажні тарифи - відповідний наказ Мінінфраструктури 17 серпня набув чинності.
10:45
Курс валют на 18 серпня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
18 серпня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,67 — 26,69 гривні.
10:20
У США продовжать масковий режим у транспорті до січня 2022 року
Адміністрація президента США Джо Байдена планує продовжити до 18 січня 2022 року вимогу до мандрівників носити маски в літаках, поїздах, автобусах, аеропортах і на вокзалах.
09:50
Twitter тестує функцію позначення твітів із фейками
Соцмережа Twitter дозволить відзначати твіти з інформацією, яка вводить в оману - спочатку нова функція, котра проходить тестування, з'явиться у користувачів зі США, Південної Кореї та Австралії.
09:25
Зеленський хоче створити національного авіаперевізника до кінця року
Президент Володимир Зеленський хоче залучити французьку конслатингову компанію Aerogestion до створення українського національного авіаперевізника - авіакомпанію хочуть створити до кінця року.
09:00
НАЗК знайшло порушення під час конкурсу на посаду керівника БЕБ – адвокати Данилюка
Адвокати колишнього кандидата на посаду директора Бюро економічної безпеки Олександра Данилюка заявили, що Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення під час проведення конкурсу на посаду керівника – йдеться начебто про конфлікт інтересів у керівника комісії Тимофія Милованова.