"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

12 грудня 2019

Публікації
Слуга Кременчука: як ціни на автогаз можуть злетіти через завод Коломойського
Контрольована Ігорем Коломойським "Укртатнафта" добивається зміни ставок акцизів на скраплений газ та бензин. Як це вплине на ринок нафтопродуктів та що означає для споживачів.
Легалізація грального бізнесу: чому план Зеленського валиться
Одним з оголошених новою владою пріоритетів було виведення з тіні грального бізнесу. Відповідний законопроєкт президент доручив ухвалити до нового року, але виконати це завдання вже не вдасться. Які суперечки стали причиною зриву дедлайну і що буде далі?
Колонки

Що повинен знати керівник про безпеку бізнесу

Які причини рейдерських атак, як їм запобігати і які інструменти використовувати для боротьби з ними? (рос)

Економити не можна витрачати. Як помирити українців і тарифи

Комунальні підприємства з постачання тепла нарікають на свою збитковість і вимагають збільшення тарифів, а люди бідкаються через незадовільну якість та високу вартість комунальних послуг. Як розірвати це порочне коло?
Новини
20:00
Новини 12 грудня: облікова ставка, Енергоатом, Дельта Банк
Про що всі говорили сьогодні?
19:39
Рада попередньо прийняла закон, що забороняє колекторам залякувати боржників
Верховна Рада прийняла за основу депутатський законопроект №2133 про захист прав боржників при здійсненні колекторської діяльності, який пропонує заборонити колекторам залякувати боржників, дезінформувати їх, погрожувати і надавати їм неправдиві дані щодо їхньої заборгованості.
19:23
Youtube посилив правила щодо погроз в інтернеті
Відеохостинг YouTube хоче припинити погрози і дискримінації і зробити середу безпечнішою для користувачів.
18:57
Київрада дозволила викупити цех, який заважає добудувати Шулявський міст
Депутати Київської міської ради прийняли рішення, яке дозволить викупити цех № 5 колишнього заводу Більшовик, щоб добудувати Шулявський шляхопровід.
18:42
В УЗ показали найпопулярніші ділянки залізниці
Найбільш завантаженими залізничними ділянками за пасажиропотоком виявилися Київ-Козятин, Козятин-Вінниця, Миронівка - ім.Шевченка, ім.Шевченка - Знам'янка та Жмеринка-Хмельницький.
18:16
Картопля за 2019 рік подорожчала вдвічі
З листопада 2018 року по листопад 2019 року картопля в середньому по Україні подорожчала на 109,2% — до 14,14 гривень за кілограм.
17:58
АМКУ дозволив Хмельницькому купити частку в ТРЦ Ocean Plaza
Антимонопольний комітет дозволив бізнесмену Василю Хмельницькому опосередковано через UPD Holdings Limited купити акції компанії "Ocean Plaza Project (Cyprus) Ltd", що забезпечує перевищення 25% голосів у вищому органі управління компанії.
17:29
У МВФ не називають дати засідання, на якому можуть затвердити програму з Україною
Предстиавник МВФ Джеррій Райс заявив, що дата засідання ради директорів Фонду поки невідома, але у будь-якому випадку цьому має передувати виконання Києвом попередніх умов (prior actions).
17:07
Рада ухвалила останній закон, необхідний для "промислового безвізу" з ЄС
Верховна Рада України ухвалила закон №2172 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду.
16:48
У Мінекоенерго анонсували появу у 2020 році енергомодернізованих кварталів
У 2020 році в Україні мають з'явитися енергоефективні та енергомодернізовані квартали, а темпи утеплення будинків мають значно зрости.
16:45
У Єврокомісії підтвердили швидке виділення 500 мільйонів євро допомоги Україні
Президенти України і Європейської комісії – Володимир Зеленський і Урсула фон дер Ляйен – обговорили актуальні питання порядку денного Україна-ЄС, а також кроки для виділення макрофінансової допомоги
16:30
У "Нафтогазі" розповіли, скільки заплатили податків до бюджету
За 11 місяців 2019 року група "Нафтогаз" сплатила до державного та місцевого бюджетів близько 96,8 мільярдів гривень податків і дивідендів.
16:08
Гривня на міжбанку утримує позиції
12 грудня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 23,54 – 23,57 гривні за долар.
16:05
Регулятор забрав частину ефіру у великого оператора цифрового телебачення
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення погодила проект "Плану заходів щодо вивільнення смуг радіочастот в діапазонах 790 - 862 МГц, 694 - 790 МГц для впровадження радіотехнології LTE"
15:55
УЗ разом із поляками запускає новий поїзд до Берліна
Укрзалізниця та Польська залізниця запускають новий міжнародний пересадквий маршрут Львів - Берлін, ним можна буде скористатися з 15 грудня 2019 року.
15:29
Із законопроєкту про неповернення Приватбанку зникла важлива правка — ЗМІ
У законопроєкт, який має на меті неповернення Приватбанку Коломойському, не потрапила узгоджена з МВФ норма, яка дозволяє притягнути до відповідальності власників інших системних банків, виведених з ринку.
15:06
Зеленський обговорив з президентом Єврокомісії транзит газу і "нормандський саміт"
Президент України Володимир Зеленський поінформував очільницю Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн про підсумки саміту у "Нормандському форматі," який відбувся 9 грудня в Парижі, та наголосив на важливості виконання Російською Федерацією досягнутих домовленостей.
14:19
Трудові мігранти переказали до України 9,7 мільярдів доларів — НБУ
За 10 місяців 2019 року перекази трудових мігрантів з-за кордону становили 9,7 мільярдів доларів, до кінця року у НБУ очікують близько 11,5 мільярдів доларів.
13:59
BlaBlaCar почне продавати квитки на автобуси в Україні
Міжнародний карпулінговий сервіс BlaBlaCar закрив операцію з купівлі сервісу з пошуку та купівлі автобусних квитків Busfor та почав інтегрувати його у свій бізнес.
13:46
У додатку Kyiv Smart City тепер можна оплатити паркування
У додатку міських послуг Kyiv Smart City з’явилася можливість придбати місячний абонемент на паркування на будь-якому із муніципальних майданчиків та додати автомобіль у свій профіль. 
13:41
Нацбанк не очікує на затвердження програми з МВФ до кінця року
У Національному банку очікують, що до кінця року Рада директорів МВФ не встигне затвердити нову кредитну програму для України.
13:23
Курченко програв перший суд щодо оскарження 15-мільйонного штрафу
Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову олігарха-утікача Сергія Курченка проти Антимонопольного комітету про визнання недійсним рішення регулятора про штраф у 15 мільйонів гривень у справі про набуття контролю над ПАТ "Брокбізнесбанк".
13:21
Гончарук заявив про можливість створення зони вільної торгівлі в рамках ГУАМ
Метою економічної співпраці в рамках ГУАМ є практична реалізація зони вільної торгівлі для держав-членів.
13:02
Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5% річних
Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 13,5% річних із 13 грудня 2019 року.
12:44
"Застрахуй будинок і здоров'я": Рожкова заявила про смс-погрози
Перший заступник голови правління Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що отримала смс з погрозами.
12:25
Київ у 2019 році відвідали 1,5 мільйона іноземних туристів — КМДА
За 9 місяців 2019 року столицю України відвідали 1,5 мільйона іноземних туристів, також Київ прийняв 2,2 мільйона українських відвідувачів.
12:05
Конкуренти Space-X успішно запустили і приземлили ракету
Американська аерокосмічна компанія Blue Origin, що належить одному з найбагатших людей планети, засновнику Amazon Джефф Безос 11 грудня 2019 запустила багаторазову ракету-носій New Shepard для суборбітального польоту.
11:57
Фонд держмайна оприлюднив повний список об'єктів малої приватизації
Фонд державного майна вперше опублікував повний перелік усіх об'єктів, які підлягають малій приватизації.
11:32
Комітет транспорту рекомендує скасувати ПДВ на внутрішні авіаперевезення
Парламентський комітет з питань транспорту та інфраструктури рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проєкт закону №2425, який скасовує ПДВ на внутрішні авіаперевезення з метою розвитку авіагалузі.
11:32
Суд арештував активи власника "Дельта Банку" Лагуна на 690 мільйонів
Північний апеляційний господарський суд за позовом Фонду гарантування вкладів фізосіб наклав арешт на активи, що належать власнику "Дельта Банку" Миколі Лагуну.
11:03
Великі мережі АЗС продовжують знижувати ціни
Мережі АЗС OKKO і WOG знову опустили ціни на бензин і дизельне паливо на 20-30 копійок за літр, за тиждень вартість бензину і ДТ в цих мережах знизилася на 80 копійок за літр.
11:03
Українські порти рекордно наростили обсяги перевалки вантажів
Перевалка вантажів у морських портах України вперше за останні 10 років сягнула позначки у 150 мільйонів тонн - такий обсяг був до світової фінансової кризи у 2008 році.
10:45
ЄБРР виділив кошти Молдові для можливої купівлі газу у Нафтогаза
Уряд Молдови підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку, за яким країні нададуть акредитив на 50 мільйонів доларів для закупівлі газу у Нафтогазу, якщо транзит російського газу через територію України зупиниться.
10:41
Нацбанк змінює час публікації офіційного курсу гривні до усіх іноземних валют
Національний банк, починаючи з 27 грудня 2019 року, публікуватиме щоденний офіційний курс гривні до усіх іноземних валют до 16:00.
10:25
Держгеокадастр оголосив конкурси на нових керівників територіальних органів
Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру оголосила конкурс на зайняття вакантних посад керівників територіальних органів.
10:22
Конгрес США узгодив на кого будуть діяти санкції щодо Північного потоку-2
Палата Представників американського конгресу затвердила закон про оборонний бюджет, додавши до нього положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2".
10:10
Курс валют на 12 грудня: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
12 грудня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 23,54 – 23,57 гривні за долар.
10:03
В "Енергоатомі" провели обшуки
Слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури 11 грудня провели ряд обшуків у держпідприємстві "Енергоатом" для перевірки факту закупівлі обладнання для АЕС за завищеними цінами.
09:57
Білоруський олігарх став постачальником російського вугілля в Україну — росЗМІ
NT Marine, близька до білоруського бізнесмена Миколи Воробья, отримала квоти на поставку понад 600 тисяч тонн російського вугілля в Україну (трохи менше 50% всіх поставок) в грудні 2019 года.
09:25
Кількість держбанків шкодить ринку, але поки їх продавати не будуть —  голова Фонду держмайна
Найближчим часом уряд не планує продавати державні банки. 
09:05
Норвежці зупиняють будівництво сонячної енергостанції в Україні через можливі зміни "зеленого тарифу"
Компанія Scatec Solar зупинила реалізацію проєкту з будівництва сонячної електростанції потужністю 65 МВт (СЕС) в Херсонській області через анонсовані змінами в системі виплат "зеленого тарифу".
08:43
Малюська: Якщо зарплату не підвищать — мене надовго не вистачить
Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що його не влаштовує зарплата і він не виключає перехід на іншу роботу.
08:26
Українці придбали товарів онлайн на 76 мільярдів
Товарообіг фізичних товарів і послуг, придбаних в Україні онлайн у січні-листопаді 2019 року, склав 76 млрд грн — на 17% більше, ніж у 2018-му. 
08:00
Гривня знову рекордно зміцнилась
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 9 копійок, встановивши його на 12 грудня на рівні 23,60 за долар.