12 листопада 2020

Публікації
Вийти з крипти з "плюсом". Що заробила ЕП, витративши 17 000 гривень на віртуальну валюту у 2018 році
Чому зростає віртуальна валюта та скільки ЕП заробила на цьому, чи важко вивести прибуток, отриманий від продажу криптовалюти, та з якими складнощами доведеться зіткнутися? Продовження дворічного експерименту ЕП.
Колонки

Виконати бюджет 2021 року можна, якщо легалізувати тіньові капітали

PROMOTED. Україна за півкроку від затвердження бюджету-2021.

Погані та ще гірші

До яких наслідків призведуть зміни затвердженого плану підвищення акцизів на сигарети.
Новини
20:00
Новини 12 листопада: рекорди Bitcoin, карантин "вихідного дня"
Про що говорили сьогодні?
19:32
На тютюновому ринку існує загроза монополії - НАЗК
Проєкт закону, яким впроваджується електронна система контролю за обігом тютюнових виробів, може створити монополію на цьому ринку
18:48
Офiцiйний курс: гривня слабшає
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 4 копійки, встановивши його на 13 листопада на рівні 28,20 гривні
18:31
Борг "Гарантованого покупця" залишається на рівні 30 мільярдів
Держпідприємство "Гарантований покупець" повинно виплатити 23 мільярди гривень виробникам електроенергії, ще майже 7 мільярдів - для потреб населення
17:55
ЄС надасть додаткові 100 млн євро для глобальної ініціативи з доступності вакцини
Європейський союз виділить додаткові 100 млн євро у формі грантів для  COVAX - глобальної ініціативи з доступності вакцини від коронавірусу. 
17:30
Ексміністр фінансів і радник Єрмака подав у відставку через локдаун вихідного дня
Радник голови Офісу президента Андрія Єрмака – Ігор Уманський – звільняється з цієї посади, оскільки не згодний із посиленням карантину в Україні на вихідних.
17:15
Через пандемію Україні загрожує найгірша рецесія за десятиріччя – ООН
Через пандемію COVID-19 Україна може стикнутися із найгіршою рецесією за десятиріччя, унаслідок чого понад 9 млн людей опиняться в бідності.
16:45
"Епіцентр" заявив, що продаватиме на вихідних лише життєвонеобхідні товари
У компанії "Епіцентр К" заявили, що під час карантину вихідного дня мережі "Епіцентр" та "Нова лінія" реалізовуватимуть виключно життєвонеобхідні товари, дозволені відповідною постановою Кабміну.
16:34
Уряд планує передати авіапідприємства "оборонки" міністерству, яке не має допуску до таємниці - StateWatch
Міністерству стратегічних галузей промисловості можуть перейти низка авіапідприємств концерну "Укроборонпрому", зокрема - "Антонов". Окрім Міністра, жоден працівник доки не має необхідного доступу до держтаємниці, а штат досі набирається
16:15
Закриття міжбанку: гривня утримує позиції
12 листопада котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 28,18 - 28,19 гривні.
16:00
70% українців думають, що олігархи скуплять більшість земель після відкриття ринку
Майже 70% українців погоджуються з тим, що олігархи скуплять більшість сільськогосподарських земель після відкриття ринку.
15:45
Уряд скасував обмеження щодо зарплат керівництву УЗ, "Борисполя" і Адміністрації морпортів
Кабінет міністрів своїми розпорядженнями скасував обмеження щодо розміру заробітної плати керівництву та членам наглядових рад "Укрзалізниці", аеропорту "Бориспіль" та Адміністрації морських портів України.
15:11
Ціни на електроенергію для бізнесу сягнули річного рекорду
Середньозважена ціна за МВт/год на 13 листопада встановилася на найвищому з початку року рівні - 1 777,84 гривні
15:10
Найєм отримав підвищення в "Укроборонпромі"
Колишній нардеп і журналіст Мустафа Найєм змінив напрямок діяльності в державному концерні "Укрборонпром". Отримав посаду директора з активів, яка передбачає більше повноважень.
14:45
ІТ-галузь в Україні недоотримала 200 млн доларів за результатами 2 кварталів 2020 року – BRDO
Економічна криза, спричинена пандемією COVID-19, сповільнила темпи росту експорту IT-послуг - цього року галузь недоотримала за 2 і 3 квартал майже 200 млн доларів.
14:18
Китай обмежуватиме ринковий вплив компаній-гігантів
У Китаї розробили низку обмежень для найбільших інтернет-компаній на ринку для забезпечення чесної конкуренції. До схожих кроків вже вдалися Євросоюз та США
14:15
У Кабміні визнали, що процес реформи ДАБІ затягнувся
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов визнав, що процес реформування державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, завершення якого планувалось восени цього року, затягнувся.
13:45
Прокат електросамокатів: Bolt планує запустити сервіс ще в декількох містах України
Компанія Bolt планує у 2021 році запустити прокат електросамокатів і електровелосипедів у понад 100 містах Європи, зокрема, збільшити кількість електросамокатів в Києві і наступного сезону запустити сервіс у декількох містах України.
13:20
За 10 місяців пасажиропотік українських аеропортів знизився на 63%
Пасажиропотоки через аеропорти України скоротились на 63,1% та становили 7 656,6 тисяч чоловік, у т.ч. у міжнародному сполученні - на 63,9% та становили 6 769 тисяч чоловік.
13:12
У пандемію люди обирають великі екрани замість смартфонів - ЗМІ
Спершу ринки відповіли на карантин різким скороченням продажів, але згодом поступово відновилися - для смартфонів прогнози невтішні
12:51
"Епіцентр" ще не ухвалив остаточного рішення щодо роботи на вихідних
Торговельна мережа "Епіцентр" Олександра й Галини Герег наразі ще не прийняла рішення про те, як працюватиме у суботу та неділю у зв’язку з запровадженням "карантину вихідного дня".
12:35
"Доступні кредити 5-7-9%": Мінекономіки може підвищити максимальний річний дохід для учасників програми
Мінекономіки розглядає можливість розширення кола учасників програми "Доступні кредити 5-7-9%" через підвищення максимального рівня річного доходу підприємств та послаблення умов щодо фонду оплати праці і чисельності персоналу.
12:10
Сьомий об'єкт "Укрспирту" приватизували за рекордну суму
Фонд держмайна продав на приватизаційному аукціоні Марилівське МПД і зберігання спирту (Тернопільська область), стартова ціна зросла у 2,2 разів – з 54,7 млн грн до 120 млн грн..
11:45
Вартість Bitcoin уперше з початку 2018 року перевищила 16 тисяч доларів
Котирування криптовалюти Bitcoin піднялись вище 16 тисяч доларів - на такому рівні ця криптовалюта не торгувалась із січня 2018 року.
11:15
Deutsche Bank пропонує оподатковувати роботу з дому
Deutsche Bank Research пропонує встановити податок у розмірі 5% від зарплати співробітників, які працюють з дому - податок сплачуватимуть роботодавці для допомоги тим співробітникам, які не можуть працювати вдома.
10:40
На тлі новин про вакцину від COVID-19 голова Pfizer продав акції компанії на 5,6 млн доларів
Головний виконавчий директор компанії Pfizer Inc. Альберт Бурла продав акції компанії на 5,6 млн доларів в понеділок, після того, як їхня ціна зросла на 15% на тлі новин про успіх випробувань вакцини від COVID-19, яку Pfizer розробляє спільно з BioNTech.
10:10
Курс валют на 12 листопада: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
12 листопада котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 28,18 - 28,19 гривні.
09:45
Ставки за депозитами в гривні впали нижче 9% річних – НБУ
Протягом третього кварталу 2020 року ставка за 12-місячними депозитами в гривні знизилася на 0,9 процентних пункту - до 8,7% річних
09:15
"Нафтогаз" отримав 19 мільярдів збитку за неповний рік – Вітренко
За 9 місяців 2020 року НАК "Нафтогаз України" отримав 18,7 мільярда гривень збитку, в той час як за аналогічний період минулого року "Нафтогаз" отримав прибуток у розмірі 19,9 мільярда гривень
08:50
"72-годинна п'ятниця": "Епіцентр" розповів, як буде обходити "карантин вихідного дня"
Мережа торгових центрів "Епіцентр" оголосила, що не буде закриватися у вихідні, незважаючи на постанову Кабінету міністрів
08:25
Шевченко розповів про умови надання траншу від МВФ
Голова Національного банку Кирило Шевченко, який перебуває з візитом у Вашингтоні, заявив, що дати перебування місії МВФ в Україні будуть відомі після вирішення низки питань, які турбують Міжнародний валютний фонд
08:00
Заступник голови правління Радабанку Юрій Бабаєв: "Навіть у найкращі часи потрібно працювати"
Юрій Володимирович БАБАЄВ розповідає про розвиток рітейлу, діджиталізацію, соціальні проектт, а також плани АТ "АБ" РАДАБАНК"на майбутнє.
08:00
"Батьківщина" дала голоси за бюджет в обмін на призначення "своєї" людини в держпідприємство – нардеп
11 листопада Кабінет міністрів призначив на посаду в.о. голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації Андрія Власенка, який раніше був звільнений з посади голови "Укрліктрави" через неефективність і погані фінансові результати