"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

12 вересня 2019

Публікації
Обігнати Молдову. Чи зростуть в Україні доларові зарплати
Доларовий еквівалент середньорічної української зарплати нарешті подолав рівень 2008 року, у липні він став вищим на 5%. Чому українці почали заробляти більше у валюті і чи збережеться цей тренд? (рос)
Хімічна атака: чи вдасться розділити імперію Фірташа та хто наступний
Антимонопольний комітет вирішив примусово розділити хімічний бізнес Дмитра Фірташа. Чи вдасться це зробити і хто може бути наступним?
Колонки

Ліквідація ПДВ: змінюйся або помри!

Навіть якщо ВВП Польщі зростатиме на 3,5%, а України - на 7%, економічний розрив між обома країнами буде не скорочуватися, а збільшуватиметься. Що допоможе уникнути цього парадоксу?

"Інтелектуальний" абсурд. Чим можуть обернутися нові методи боротьби з контрафактом

"Слуга народу" Данило Гетманцев зареєстрував законопроект, який вносить зміни до Митного кодексу. Це не ті зміни, на які ми очікуємо.
Новини
21:00
Новини 12 вересня: касові апарати для ФОПів, штрафи для "нерозмиток", ціни на нові iPhone
Про що всі говорили сьогодні?
20:40
Паладій подорожчав до рекорду після засідання Європейського Центробанку
Вартість паладію в ході торгів 12 вересня піднялася до історичного рекорду через рішення Європейського центрального банку знизити ставку за депозитами до мінус 0,5% і повернутися до покупки активів
20:10
Після презентації нових iPhone вартість Apple знову перевищила 1 трильйон доларів
Капіталізація американської компанії Apple перевищила 1 трильйон доларів
19:38
Суд відновив процедуру банкрутства "Центренерго"
Північний апеляційний господарський суд призупинив дію рішення Господарського суду Києва від 19 серпня 2019 року, яким було припинено процедуру банкрутства ПАТ "Центренерго"
19:20
ЄЦБ відновить вливання грошей в економіку
Європейський центральний банк за підсумками засідання знизив ставку за депозитами до рекордного показника і з листопада відновить програму кількісного пом'якшення
18:49
SkyUp відкриває рейс зі Львова в ОАЕ
12 вересня українська лоукост-авіакомпанія SkyUp оголосила про відкриття нового напрямку в Шарджу, який водночас стає першим рейсом зі Львова в Об’єднані Арабські Емірати.
18:31
Місія МВФ планує працювати у Києві до 26 вересня, обговорить боротьбу з корупцією
Місія Міжнародного валютного фонду, яка прибула до Києва 11 вересня, планує працювати до 26 вересня або близько цієї дати, і за підсумками роботи місії очікується комюніке.
17:58
Fitch підвищує кредитний рейтинг "Укрзалізниці"
Провідне міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий та короткостроковий кредитний рейтинг АТ "Укрзалізниця" в іноземній та національній валюті до суверенного рівня — "B" із "В-".
17:36
"Нафтогаз" знижує ціну на газ у вересні, однак прогнозує зростання тарифів
"Нафтогаз України" розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО, що діятиме у вересні, і водночас прогнозує зростання цін із завершенням теплої пори року.
17:09
Гривня зміцніла на закритті міжбанку
12 вересня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 24,75 - 24,78 гривні за долар.
16:51
"Нафтогаз" поповнив бюджет країни на майже 80 мільярдів
Група "Нафтогаз" за 8 місяців 2019 року сплатила до державного бюджету України 79,8 мільярда гривень податків.
16:49
Миколаїв отримав 20 мільйонів євро кредиту від ЄБРР на закупівлю тролейбусів
Європейський банк реконструкції та розвитку надав КП "Миколаївелектротранс" кредит у розмірі 20 мільйонів євро на закупівлю 60 низкопольних тролейбусів.
16:15
Українці зможуть контролювати видатки на ремонт доріг онлайн
На баланс Міністерству інфраструктури передано аналітичний веб-портал "Прозора інфраструктура", на якому розкриваються дані про ремонт та будівництво автомобільних доріг в Україні.
16:05
Росія: рішення Суду ЄС щодо OPAL вплине на тристоронні консультації щодо газу
Рішення Суду Євросоюзу, який у вівторок повернув трубопровід ОPAL під пряме застосування законодавства ЄС, вплине на тристоронні консультації РФ, ЄК і України щодо газу, призначені на 19 вересня.
15:57
Стало відомо, скільки коштуватимуть нові iPhone в Україні
Попередня ціна на iPhone 11 стартує в Україні від 23 999 гривень, початок продажів нових моделей iPhone планується орієнтовно на жовтень 2019 року.
15:43
ЄС продовжив персональні санкції проти Росії на півроку
Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти осіб і компаній за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на пів року до 15 березня 2020 року.
15:26
Регіональні аеропорти планують передати у концесію, "Бориспіль" хочуть залишити державі
Міністерство інфраструктури готує пілотні проекти з передачі в концесію регіональних аеропортів, міжнародний аеропорт "Бориспіль" хочуть залишити державі.
14:59
Рада ухвалила законопроект про "спліт"
Верховна Рада підтримала у цілому законопроект про "спліт", який запроваджує міжнародні стандарти регулювання та нагляду у небанківському фінансовому секторі.
14:45
В АМКУ розповіли, як може бути розділений хімічний бізнес Фірташа
У питанні розділу групи компаній Ostchem Дмитра Фірташа йдеться про поділ не ринкових часток, а активів з виробництва добрив.
14:42
Доларова зарплата в Україні нижча, ніж у половині країн СНД
Середня зарплата в Україні перевищила докризовий липневий показник і наблизилася до історично рекордної позначки, яка була в грудні 2013 року, проте як і раніше залишається нижче, ніж у половині країн СНД.
14:20
Мораторій на експорт лісоматеріалів потрібно відмінити - Держлісагентство
Мораторій на експорт ділової деревини триває вже три роки, а через певні рішення і дров'яну сировину, яка дозволена для експорту, вже більше року неможливо експортувати, тому у лісовій галузі створений колапс.
14:06
ДБР проводить обшуки в "Укроборонпромі"
Державне бюро розслідувань проводить обшуки на концерні "Укробронпром" та на підприємствах-експортерах, що входять до його складу.
13:58
Дороги в Україні: упроваджено нові норми для покращення якості будівництва
Із вересня 2019 року в Україні діють нові норми щодо будівництва доріг, які передбачають покращення якості дорожнього покриття завдяки застосуванню модифікованих бітумів.
13:40
Чотири інвестори зацікавлені в оренді порту "Скадовськ"
Чотири приватних інвестори мають намір взяти участь у конкурсі на право оренди майна державного стивідора "Скадовський морський торговельний порт".
13:22
Запустити приватну тягу на залізницю планується до кінця року - Криклій
Міністерство інфраструктури має намір запустити пілотний проект із допуску приватної тяги на залізницю для здійснення вантажних перевезень до кінця поточного року.
13:10
Приватбанк презентував оновлений додаток Privat24
Приватбанк випустив фінальну версію онлайн-банкінгу Privat24 - додаток отримав оновлений дизайн, який раніше показували в бета-версії.
12:53
Мінінфраструктури хоче повернути "Укрзалізницю" в своє підпорядкування - Криклій
Міністерство інфраструктури має намір повернути собі контроль над "Укрзалізницею".
12:33
Чистий прибуток Приватбанку зріс майже втричі - глава правління
За 8 місяців поточного року чистий прибуток державного Приватбанку становив 25,8 мільярда гривень, що майже втричі перевищує прибуток за підсумками аналогічного періоду 2018 року.
12:32
Голова АМКУ поки не бачить монополістів, яких можна розділити після Ostchem
Антимонопольний комітет поки не має справ, у яких було б доцільно застосувати примусовий поділ.
12:16
Кабмін визнав конкурс на розробку ділянки "Дельфін" таким, що не відбувся
11 вересня Кабмін визнав недійсною свою постанову про запуск конкурсу по розробці шельфової ділянки "Дельфін" на умовах розділу продукції.
12:14
2 мільйони домогосподарств по всій Україні ризикують залишитись без тепла - Асоціація газового ринку
Асоціація газового ринку закликає владу вжити невідкладні заходи для врегулювання заборгованості теплопостачальних організацій перед НАК "Нафтогаз України", в інакшому випадку 2 мільйонів домогосподарств не зможуть вчасно розпочати опалювальний сезон.
11:28
Курс валют: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки 12 вересня
12 вересня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,85 - 24,87 гривні за долар.
11:09
Рада відтермінувала на 3 місяці штрафи за нерозмитнені "євробляхи"
Верховна Рада відтермінувала на 90 днів введення штрафів за порушення правил ввезення авто за митну територію України.
10:55
Бізнес України заощадив на закупівлях мільярди - SRM APS SMART
Українські бізнеси вже заощадили більше ніж 15 млрд. грн на автоматизації закупівель. Вони оптимізують операційну діяльність та  контролюють закупівлі.
10:54
В АМКУ анонсували справи по компаніях Ахметова, Косюка і Фірташа
Антимонопольний комітет може найближчим часом відкрити другу справу щодо агрохолдингу МХП Юрія Косюка, уже в найближчі тижні Комітет обіцяє рішення по групі СКМ Ріната Ахметова.
10:27
Рада підтримала законопроект про скасування ліцензій для телеком-операторів
Народні депутати 10 вересня прийняли за основу у першому читанні законопроект про скасування ліцензій для телеком-операторів.
10:01
Дубінський відбиратиме членів спостережної ради "Приватбанку"
Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 11 вересня делегував депутата "Слуги народу" Олександра Дубінського до конкурсної комісії з відбору незалежних членів спостережних рад державних банків.
09:57
Мінінфраструктури оголосило конкурси на концесію портів "Ольвія" і "Херсон"
Мінінфраструктури оголосило про проведення конкурсів з передачі в концесію майна держпідприємств "Стивідорна компанія "Ольвія" та "Херсонський морський торговельний порт" і відповідного майна держпідприємства "Адміністрація морських портів України".
09:27
ВР хоче зобов'язати ФОПів 2-4 груп переходити на касові апарати: кого це стосуватиметься
10 вересня народні депутати проголосували за пакет законів про використання касових апаратів (РРО) у торгівлі - для фізосіб-підприємців з оборотом до 1 мільйона гривень на рік встановлюється перехідний період до 2021 року.
09:00
Курс валют: долар повертає втрачене
Національний банк ослабив офіційний курс гривні на 8 копійок, встановивши його на 12 вересня на рівні 24,96 гривні за долар.