11 листопада 2019

Публікації
Час відкривати ринок
Справжня загроза для землі — не іноземці чи аграрні холдинги, а корумповані чиновники та політики, які зберігають мораторій, аби заробляти на ньому.
Як заробляти на повітрі: історія українського стартапу Carbominer
Газ, який є однією з головних причин посилення парникового ефекту, можна просто "видалити" з повітря. Як працює технологія, у чому її унікальність, де планують реалізовувати газ українські "стартапери"?
Колонки

Лібертаріанство чи соціалізм? Що нам готують наші слуги

Якщо у владних структурах переважатимуть соціалістичні підходи, то країна впевнено продовжить падати. (рос)

Як стягнути збитки з менеджменту

Коли механізм похідного позову запрацює на повну силу? (рос)

Не женіться за грішми: поради майбутнім керівникам

Я знаю багатьох успішних керівників, але тим, хто фокусувався лише на заробітку грошей, ніколи не вдавалося заробити справжні гроші. (рос)

Погані кредити – спосіб підвищити ВВП. Ні, це не жарт

Верховна Рада повинна запустити прозорий продаж поганих кредитів державних банків.
Новини
22:20
Мільярдний кредит для банкрута: НАБУ затримало екс-заступника Гонтарєвої та банкірів Бахматюка
Національне антикорупційне бюро затримало екс-заступника голови Національного банку Олександра Пісарука через ймовірні зловживання у справі щодо збанкрутілих банків Олега Бахматюка.  
20:00
Новини 11 листопада: референдум Зеленського, ФОПи і "погані" кредити
Про що всі говорили сьогодні?
19:31
"Брусничка" Ахметова йде з ринку через борги в 1 мільярд та війну
Компанія "Український Рітейл", що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, закриває мережу супермаркетів "Брусничка" через втрату магазинів на окупованих територіях та заборгованість у понад 1 мільярд гривень.
19:04
Роттердам+: суд заочно заарештував екс-чиновника Нацкомісії з тарифів
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу прокурора САП та заочно заарештувала Володимира Бутовського — колишнього заступника начальника управління енергоринку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
18:41
Інфляція очікувано сповільнилась до 6,5% — Нацбанк
За підсумками жовтня інфляція становила 6,5% у річному вимірі, що відповідає очікуванням Національного банку.
18:16
Укроборонпром поставить літак Ан-178 в Перу
"Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", підписала контракт з Міністерством внутрішніх справ Республіки Перу щодо поставки багатоцільового транспортного літака Ан-178. 
17:53
Швейцарська компанія переміщує завод з Польщі в Україну
У 2020 році швейцарська компанія Calyx Capital Advisers перемістить завод з виробництва панелей управління побутовою технікою з Польщі в Івано-Франківськ.
17:40
Попит на електрокари в Україні продовжує рости
За 10 місяців 2019 року українці купили та поставили на облік 6247 електромобілів, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року попит на легкові електромобілі зріс на 47%.
17:17
"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення на 14,7%
У листопаді ціна на газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на умовах ПСО, становитиме 4 899 гривень за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат).
16:48
В Києві почав роботу сервіс безкоштовної доставки їжі — Raketa
11 листопада у Києві запустився сервіс безкоштовної доставки їжі з ресторанів - Raketa.
16:28
Гривня на міжбанку утримує позиції
11 листопада котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 24,48 - 24,51 гривні за долар.
16:23
Ексначальника філії "Укрзалізниці" викрили на розкраданні 50 мільйонів
Служба безпеки викрила колишнього посадовця однієї з регіональних філій "Укрзалізниці" на розкраданні понад 50 мільйонів гривень.
16:11
Російський суд скасував заочний арешт Фукса
Московський міськсуд скасував постанову Таганського райсуду про заочний  арешт власника MosCityGroup і бізнесмена Павла Фукса у справі про шахрайство.
16:08
Законопроєкт про ринок електроенергії суперечить вимогам євроінтеграції — ЄБА
Європейська Бізнес Асоціація вважає, що законопроєкт про ринок електроенергії не узгоджується з міжнародними зобов’язаннями України у сфері європейської інтеграції та потребує допрацювання.
15:49
Україна і Катар домовилися про лібералізацію авіасполучення
Україна і Катар підписали протокол до договору про повітряне сполучення між країнами, який має спростити авіакомпаніям запровадження нових авіарейсів між державами.
15:27
За 2019 рік агроторгівля з ЄС сягнула рекордних 7,5 мільярда доларів
У січні-вересні 2019 року оборот торгівлі сільськогосподарськими товарами між Україною та Європейським Союзом збільшився на 23% за аналогічний період в 2018 і сягнув рекордних 7,5 мільярда доларів.
15:20
Нефьодов розповів, хто з митників може розраховувати на підвищення зарплати
Голова Державної митної служби Максим Нефьодов заявив, що зарплата митників буде істотно вищою після успішного проходження переатестації.
15:06
Понад 68% українців підтримали б на референдумі мораторій на продаж землі - опитування
77,6% українців взяли б участь у референдумі щодо скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, якби він відбувався найближчої неділі. 68,3% з них проголосували б за продовження мораторію.
14:40
Українці стали другими у світі за ростом кількості замовлень на AliExpress
Кількість замовлень українців із AliExpress за 10 місяців цього року зросла на 70% - це вивело Україну на 2 місце за темпами зростання на маректплейсі.
14:16
Найбільше грошових переказів українці отримують зі США – Приватбанк
У 2019 році українці отримують найбільше грошових переказів зі США - понад 17% (141 мільйон доларів) від загального обсягу переказів.
14:05
ФОПам не потрібні касові апарати для банківських операцій — Податкова
Підприємцю не треба використовувати касові апарати (РРО), якщо розрахунки за придбаний товар (послугу) оплачуються з рахунку на рахунок без платіжних карток — як безготівково, так і через касу банку.
13:49
ДБР проводить обшуки у Держрезерві через прострочену продукцію
Державне бюро розслідувань проводить обшуки у Державному агентстві резерву.
13:46
60% залізничних квитків пасажири купують через інтернет — Кравцов
З початку 2019 року через інтернет продано понад 25 мільйонів залізничних квитків - на кінець жовтня 60% квитків реалізовувались через онлайн-сервіси.
13:34
Є ряд факторів, чому PayPal поки не заходить в Україну — Нацбанк
Електронна платіжна система PayPal поки не буде виходити на український ринок, але Кабінет міністрів займається вирішенням цього питання.
13:18
У Києві керівника відділення держбанку викрили у заволодінні понад 1 мільйона
Київська місцева прокуратура повідомила про підозру керуючій територіального відділення банку, яка заволоділа майном осіб та держави у особливо великих розмірах.
13:00
Ryanair оголосив розпродаж квитків на рейс, який скасувала МАУ
Лоукостер Ryanair оголосив розпродаж за ціною від 9,99 євро квитків на рейси по маршруту Київ-Краків в зв'язку зі скасуванням перельотів у цьому напрямку авіакомпанією МАУ.
12:54
Кабмін запустив проєкт "ліс у смартфоні" у 6 областях
Станом на 11 листопада 6 областей України підключені до пілотного проєкту е-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок.
12:35
Керівник "Украероруху" розповів про середні зарплати на підприємстві
Співробітники Держпідприємства обслуговування повітряного простору України ("Украерорух") у середньому отримують зарплату у розмірі 25-30 тисяч гривень.
12:13
Чи зможуть купувати іноземці землю, вирішить референдум — Зеленський
У законопроєкт "Про ринок земель" будуть внесені правки, згідно з якими купувати та продавати землю зможуть лише українські громадяни, а іноземці зможуть отримати це право, якщо таке рішення приймуть на всеукраїнському референдумі.
12:09
Прем'єр анонсував аерофотозйомку всієї України
Весною 2020 року планується провести аерофотозйомку всієї території України, до кінця поточного року планують завершити ортофотозйомку 2 областей - Волинської та Львівської.
11:28
"Нафтогаз" закупив хмарних послуг на 1 мільйон доларів
IT-дочка "Нафтогазу" - ТОВ "Нафтоаз Цифрові Технології" закупила у київської компанії "Де Ново" хмарних послуг на 24,9 мільйонів гривень.
11:05
Рада планує на цьому тижні ухвалити держбюджет-2020
Верховна Рада планує розглянути та ухвалити в другому читанні проєкт закону про державний бюджет України на 2020 рік на засіданні 14 листопада.
10:49
Аграрії перекрили дороги в кількох областях: протест проти продажу землі
У декількох областях України проходять акції протесту під гаслом "Ні розпродажу України", аграрії перекривають автодороги.
10:40
NASA представила перший повністю електричний літак
NASA представила перший повністю електричний літак в умовах, коли авіапромисловість намагається зменшити викиди літаками двоокису вуглецю для боротьби зі зміною клімату. ВІДЕО
10:29
Верховний Суд зняв заборону на примусовий продаж "дочки" російського банку
Верховний Суд залишив без змін постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня, якою було скасовано заборону Державній виконавчій службі вчиняти будь-які дії щодо продажу 99,77% акцій Промінвестбанку.
10:13
Курс валют на 11 листопада: міжбанк, готівковий та "чорний" ринки
11 листопада котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,48 - 24,51 гривні за долар.
10:05
"Нафтогаз" домігся арешту рахунків компанії, яка випустила облігації для "Газпрому"
НАК "Нафтогаз України" домоглася арешту рахунків SPV-компанії єврооблігацій "Газпрому" в японських ієнах - GazAsia Capital S.A
09:45
"Метінвест" Ахметова–Новинського відновив поставки вугілля з Росії
Авдіївський коксохімічний завод холдингу "Метінвест" отримав погодження на поставки вугілля від російської компанії "Северсталь менеджмент"
09:15
Питання на 400 мільярдів: у Раді хочуть дозволити держбанкам продавати "погані" кредити
Верховна рада може надати право державним банкам продавати непрацюючі кредити на прозорих аукціонах зі знижкою, як це роблять Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та комерційні банки
08:50
Іран заявив про виявлення величезного родовища нафти
Президент Ірану Хасан Роугані повідомив про виявлення нового родовища нафти, яке може на третину збільшити запаси держави
08:20
"День холостяка": продажі товарів на Alibaba б'ють рекорди
Китайська інтернет-компанія Alibaba заробила в першу годину традиційного дня розпродажів — "Дня холостяка" — 91,2 мільярда юанів або близько 13 мільярдів доларів
08:00
Курс валют: гривня зміцнилась до позначки 24,5 за долар
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 1 копійку, встановивши його на 11 листопада на рівні 24,50 гривні за долар