9 грудня 2019

Публікації
Що насправді сталося з "Укрбудом": історія падіння з великою ціною
Як один з найбільших гравців столичного ринку нерухомості опинився біля прірви, що цьому передувало і чим ця історія може закінчитися для тисячі інвесторів. (рос)
Всі проекти "Укрбуду": готовність, що відбувається на будмайданчику і де судяться
Колонки

"Земельний" податок для Укрзалізниці: хто оплатить нововведення на мільярди

Майже рік Укрзалізниця позбавлена пільги по сплаті земельного податку. Відраховуються платежі за землю не тільки під вокзалами, а й колійними смугами, перонами тощо. Хто "виграє" від цих відрахувань?

Забути про ціну на газ

Сума, яку доводиться платити українцям за газ, залежить не тільки від ціни, а і від обсягів його споживання. Влада має стимулювати скорочення цього показника.
Новини
20:00
Новини 9 грудня: Порошенко, який переписав ще один бізнес на сина, Укрбуд, Boeing з мільйоном посилок
Про що всі говорили сьогодні?
19:45
У РФ кажуть, що сума "боргу Януковича" зросла до 4,5 мільярда доларів
Сума вимог Росії в зв'язку з невиконанням Україною зобов'язань за євробондами номінальною вартістю 3 мільярди доларів, за розрахунками російської сторони, з урахуванням нарахованих відсотків наразі становить близько 4,5 мільярда доларів
19:15
Україна вшестеро збільшила імпорт яблук
Імпорт яблук в Україну за серпень-листопад 2019 року становить 3,7 тисячі тонн, що вшестеро більше, ніж за аналогічний період минулого року
18:40
Гончарук хоче виміряти якість інтернету в дитсадках та лікарнях
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук каже, що його уряд вже до кінця поточного року знатиме про якість інтернету в усіх соціальних об’єктах
18:10
Що відбувається на будівельних майданчиках "Укрбуду"
Компанія "Укрбуд Девелопмент" веде будівництво 26-ти житлових комплексів. З літа активні роботи ведуться тільки на об'єктах, реалізація яких проходить у партнерстві з іншими забудовниками
17:46
Єврокомісія схвалила мільярдні субсидії для виробництва батарей для електромобілів
Європейська комісія схвалила програму субсидій у семи країнах Євросоюзу на 3,2 мільярда євро для підтримки і розвитку виробництва батарей для електромобілів у Європі.
17:26
Литва випустить першу в світу колекційну криптомонету
Банк Литви створив першу в світі колекційну монету з блокчейном - її можна буде купити весною 2020 року.
17:06
Мінцифри відкриває "гарячу лінію" для підприємців
Міністерство цифрової трансформації спільно з урядовим контактним центром запустило гарячу лінію для підприємців - їм надаватимуть відповіді на питання адміністративного характеру щодо створення, діяльності чи закриття бізнесу.
16:38
Гривня на міжбанку утримує позиції
9 грудня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 23,70 – 23,72 гривні за долар.
16:16
Інфляція у річному вимірі сповільнилась до 5,1% — Держстат
У листопаді 2019 року споживчі ціни в Україні зросли на 0,1% у порівнянні з попереднім місяцем, у річному вимірі інфляція сповільнилась до 5,1%.
15:52
Укренерго подало до суду на Мінекоенерго через затримку з погодженням інвестпрограми
НЕК "Укренерго" подало в Окружний адмінсуд Києва позов з проханням визнати протиправною бездіяльність Мінекоенерго щодо погодження інвестиційної програми компанії на 2020 рік та зобов’язати відомство якнайскоріше погодити цей документ. 
15:46
Рішення Ради НБУ виходить за рамки її повноважень — Нацбанк
Рішення Ради Національного банку в якому правлінню НБУ рекомендується задіяти всі засоби для зниження облікової ставки та критикується зміцнення курсу гривні, Нацбанк визнав таким, що виходить за рамки повноважень Ради.
15:20
Китай забороняє імпортну електроніку та програмне забезпечення у держустановах
Президент Китаю Сі Цзньпін наказав вилучити з держустанов усі іноземну комп'ютерну техніку та програмне забезпечення протягом трьох років.
15:14
Нафтогаз планує переробляти відходи видобутку газу
Нафтогаз та компанія Lamor планують проєкт по співробітництву у галузі утилізації бурового шламу, спрямований на мінімізацію шкідливого впливу на навколишнє середовище під час видобутку газу.
14:53
Укроборонпром піднявся на 10 сходинок у рейтингу продажі зброї
Державний концерн "Укроборонпром" зайняв 71 місце за продажами зброї у світі у 2018 році, минулорічний результат - 81 місце. 
14:46
АМКУ оштрафував Асоціацію морських портів на 5,5 мільйонів гривень
Антимонопольний комітет визнав неправомірним стягнення додаткових коштів з суден Адміністрацією морчьких портів України та наклав штраф у розмірі 5,5 мільйонів гривень.
14:34
Цивільна версія українського військового позашляховика надійде в продаж в 2020 році
Броньований автомобіль "Новатор", що поставляється в ЗСУ і спецпідрозділам СБУ і МВС, в кінці наступного року отримає цивільну версію - Novator-CV.
14:22
У концесійному конкурсі по порту "Херсон" візьмуть участь 4 компанії
За результатами 60-денного терміну прийняття заявок на конкурс з передачі в концесію майна держпідприємства "Херсонський морський торговельний порт" візьмуть участь 4 компанії, у тому числі 2 - міжнародні.
13:56
Польська і українська компанії почнуть добувати газ у Львівській області
Державна польська газова компанія PGNiG та українська група компаній "ЕРУ" підписали угоду про розвідку і видобуток газу у Львівській області.
13:43
Болгарія прийме газ РФ з "Турецького потоку" на початку 2020 року
Газотранспортна система Болгарії зможе прийняти російський газ з трубопроводу "Турецький потік" на початку 2020 року.
13:43
Припинення транзиту газу невигідно всім сторонам — дослідження
Якщо ЄС, Україна і Росія не домовляться про продовження контракту з транзиту газу, то всі сторони зіткнуться зі значними фінансовими втратами.
13:22
Зеленський підписав останній закон, необхідний для відокремлення ГТС
Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким операція з передачі ГТС України від "Нафтогазу" до нового "Оператора ГТС" звільняється від сплати ПДВ - цей закон був останнім кроком, необхідним для завершення процесу анбандлінгу "Нафтогазу".
13:06
В першій половині сезону імпорт картоплі виріс у 700 разів
Протягом липня-листопад 2019 імпорт картоплі в Україні досяг 188,4 тис. тонн, що в 700 разів більше, ніж за той же період попереднього сезону, найчастіше картоплю завозять з РФ та Білорусі.
13:00
Стало відомо, скільки треба коштів на добудову всіх ЖК "Укрбуду"
На добудову всіх житлових комплексів, які будувалися компанією "Укрбуд Девелопмент", необхідно виділити 60 мільйонів доларів (близько 1,5 мільярда гривень)
12:58
"Нафтогаз" не відмовиться від вимог до "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі – ЗМІ
НАК "Нафтогаз України" не буде відмовлятися від своїх вимог до російського "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі, оскільки нічого рівноцінного сторони поки не напрацювали.
12:41
Доступ до інтернету: Мінцифри проводить опитування серед об'єктів соцінфраструктури
На сайті Міністерства цифрової трансформації триває опитування щодо доступності і наявності доступу до інтернету об'єктів соцінфраструктури та об'єктів, які надають публічні сервіси та послуги.
12:14
"Борг Януковича": Верховний суд Британії почав розгляд апеляції РФ
Верховний суд Великої Британії 9 грудня розпочав розгляд апеляції РФ щодо рішення суду попередньої інстанції про так званий "борг Януковича" - 3 мільярди доларів, які Росія надала Україні наприкінці 2013 року.
12:12
Держкомпанії заборгували податковій 4 мільярда
Станом на 1 грудня 612 державних підприємств мають заборгованість перед бюджетом більше 4 млрд гривень (податок з чистого прибутку).
11:49
До Путіна і Зеленського можуть приєднатися представник "Нафтогазу" та міністр – ОП
У двосторонній зустрічі президентів України і Росії 9 грудня від української сторони можуть брати участь глава Міненерго Олексій Оржель і виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.
11:48
Xiaomi випустила електровелосипед за 400 доларів
Китайська компанія Xiaomi випустила новий компактний електровелосипед Qicycle Electric вартістю в 425 доларів, він розгоняється до 25 кілометрів на годину та заряджається 3,5 години.
11:39
70% гендиректорів компаній ЄБА підтримують відкриття ринку землі – дослідження
70% опитаних генеральних директорів членських компаній Європейської Бізнес Асоціації підтримують відкриття ринку землі та її продаж іноземцям, 30% респондентів - проти.
11:25
"Гуцульська овеча бриндзя" — перший український продукт із зареєстрованим географічним зазначенням
Міністерство економіки 11 листопада видало свідоцтво про реєстрацію права на використання зареєстрованого зазначення походження товару щодо сиру "Гуцульська овеча бриндзя".
11:07
Порошенко переписав на сина аграрний бізнес
П'ятий президент Петро Порошенко вийшов із засновників агропромислової компанії "Укрпромінвест-Агро", її кінцевим бенефіціаром став його старший син Олексій.
11:01
Милованов про "Укрбуд": Уряд повинен відповідати за справедливість
Уряд знайде шляхи вирішення проблеми вкладників "Укрбуд", для цього можуть бути задіяні законодавчий, фінансовий або правоохоронний механізми.
10:41
Втрати української економіки від агресії РФ становлять від 50 до 150 мільярдів доларів — Милованов
Міністр економіки Тимофій Милованов оприлюднив статистику щодо втрат української економіки від агресії РФ та оцінку залишкової вартості об'єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних територіях Донбасу та в анексованому Криму.
10:39
Автогаз може подорожчати на 5 гривень — асоціації виступили проти
Організації, які об'єднують операторів ринку скрапленого газу, закликають керівництво країни не допустити підвищення ставок акцизного податку на скраплений газ і бензин.
10:25
Курс валют на 9 грудня: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
9 грудня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 23,70 – 23,72 гривні за долар.
10:16
"Укрпошта" прийняла Боїнг 747 з мільйоном посилок з "чорної п’ятниці"
5 грудня "Укрпошта" прийняла в аеропорту Бориспіль борт Боїнг 747 з майже мільйоном посилок з "чорної п’ятниці", близько 100 працівників топ-менеджменту і апарату центрального офісу допомагали відсортовувати отримання.
10:11
У вересні Україна отримала військової допомоги на 125 мільйонів
У вересні 2019 року у рамках міжнародної допомоги від США Збройні Сили України отримали технічне спорядження на загальну суму понад 97 мільйонів гривень, а Адміністрація Держприкордонслужби отримала від США та країн ЄС комунікаційне обладнання на загальну суму 30,4 млн грн.
09:46
У WhatsApp з'явилися нагадування
У месенджера WhatsApp з'явилася нова функція - "Нагадування" або WhatsApp Reminders, завдяки якій користувачі зможуть контролювати свій розклад.
09:23
В найближчому часі, Україні в енергетичному плані нічого не загрожує — Гончарук
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук запевнив, що країна забезпечена всіма необхідними ресурсами аби уникнути енергетичної кризи цього опалювального сезону і результати перемовин про транзит газу на безпеку не вплинуть.
09:01
Державна митна служба офіційно розпочала роботу
8 грудня оновлена митна служба, яка прийшла на заміну Державної фіскальної служби, офіційно розпочала свою роботу.
08:36
Частку Микитася в Arsenal Plaza викупив київський ресторатор за 10 мільйонів доларів — ЗМІ
Екс-президент Укрбуд Девелопмент Максим Микитась продав свою частку в бізнес-центрі Arsenal Plaza співвласнику однієї з найбільших київських ресторанних компаній Tarantino Family Дмитру Федотенкову за 10 мільйонів доларів. 
08:18
Завдяки успіху з МВФ, Україна може отримати ще 500 мільйонів євро допомоги
Міністр фінансів Оксана Маркарова повідомила, що завдяки досягненню угоди з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми, України може отримати 500 мільйонів євро допомоги від Євросоюзу.
08:00
Сase Day - безкоштовна онлайн-конференція
20 грудня 2019 відбудеться щорічна онлайн-конференція, на якій випускники WebPromoExperts представляють реальні кейси за допомогою інтернет-маркетингу у своїх компаніях.
08:00
Офіційний курс: гривня втримує рекордні позиції
Національний банк не змінив офіційний курс гривні залишивши його на 9 грудня на рівні 23,72 за долар, що є максимальним показником майже за 4 роки.