7 жовтня 2020

Публікації
Як під час кризи збільшити прибуток і продовжити розвиватися?
Відповідає голова правління "Комерційного індустріального банку" Тетяна Путінцева.
Підвищення податків та повернення перевірок бізнесу: які зміни готує уряд у 2021 році
Міністерство фінансів пропонує скасувати мораторій на проведення перевірок бізнесу, який повинен був діяти до завершення карантину. Наступного року урядовці також хочуть скасувати банківську таємницю, переглянути сплату ПДВ та підвищити деякі податки.
Колонки

Навіщо платити за контент?

Чому звичка платити за контент в інтернеті — це не лише про цифровий етикет, а й про якість його виробництва.

Як супер-додатки можуть змінити світ мобільного маркетингу

Супер-додатки є найсильнішими гравцями на ринку додатків в Азії, і зовсім скоро вони змінять і захід. (рос)

Закопані гроші Аркони

Як "Укрнафта" перешкоджає новому інвестору газового родовища на Полтавщині, яке не використовувалося 13 років, вести видобуток.
Новини
21:00
Новини 7 жовтня: Вітренко реагує на збитки "Нафтогазу", уряд скасовує Книгу скарг, Польща штрафує "Газпром" на мільярди євро
Про що всі говорили сьогодні?
20:45
Український Sotheby’s: На Prozorro вперше виставили полотна українських художників
На торговому майданчику Prozorro.Продажі вперше виставлено полотна українських художників
20:20
Очільниця Міненерго ініціює зростання доходів обленерго за рахунок споживачів – "Схеми"
Т.в.о. міністерки енергетики Ольга Буславець ініціювала підвищення дохідності обленерго шляхом збільшення одного показника при розрахунку тарифів на електроенергію, що може призвести до збільшення вартості електроенергії для кінцевих споживачів
20:05
Фейки про Нацбанк та критика Рожкової: ексменеджер НБУ "подався" на заступника голови
На посаду заступника голови Національного банку претендує звільнений голова департаменту ліцензування НБУ Олександр Завадецький. ОНОВЛЕНО
19:40
Пасажиропотік "Борисполя" впаде до рівня 2009 року – Рябікін
Пасажиропотік аеропорту "Бориспіль" за 9 місяців 2020 року становив 4,06 мільйона пасажирів, що на 65% менше, ніж за аналогічний період 2019 року
19:10
Гривня зміцнюється другий день поспіль
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 4 копійки, встановивши його на 8 жовтня на рівні 28,32 гривні
18:39
Фінансовий директор "Нафтогазу" відповів на скандальний аудит компанії 
Фінансовий директор "Нафтогазу" Петер ван Дріл прокоментував аудит компанії та відмітив, що державні аудитори при перевірці деяких фактів "не розуміли стандартів звітності".
18:05
Берлін забороняє роботу барів і магазинів, зустрічі в парках у нічний час
Німецька столиця запроваджує нові обмеження для роботи бізнесу вночі, а також інші заборони, щоб приборкати зростання щоденних випадків коронавірусу. 
17:10
Гривня зміцнилась на валютному ринку
7 жовтня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 28,30 - 28,32 гривні.
16:55
Український мед та м’ясо будуть експортувати до Йорданії
Українські експортери м’яса та м’ясопродуктів мають можливість почати продажі продукції до Йорданії. У цьому зацікавлена одна з великих мереж роздрібної торгівлі країни "Cozmo".
16:55
Голова Ради НБУ пояснив, за що оголосили догани Рожковій і Сологубу
Голова Ради НБУ Богдан Данилишин, коментуючи ситуацію із доганами заступникам голови НБУ Рожковій і Сологубу, заявив, що "останнім часом окремі посадові особи НБУ, прагнучи показати свою особливість і винятковість, намагаються нав'язувати громадськості свої особисті погляди та оцінки, які навіть не входять до сфери їх службової компетенції".
16:30
Фонд держмайна виставив на аукціон восьмий завод "Укрспирту"
Фонд держмайна виставив на аукціон Хоростківський спиртовий завод (Вінницька обл.) - восьмого із держпідприємств "Укрспирту".
16:26
Azur Air Ukraine запустить рейси на Мальдіви і в Мексику
Azur Air Ukraine взимку запустить чартерні сезонні рейси з Києва на Мальдіви і в Мексику.
16:07
Вітренко про аудит "Нафтогазу": Результати перевірки мають бути опубліковані
Колишній виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що "Нафтогаз" та/або аудитори мають опублікувати результати перевірки компанії.
15:30
У Кремлі відреагували на багатомільярдний штраф Польщі проти "Газпрому"
У Кремлі заявляють, що штраф польського регулятора проти російського газового монополіста "Газпрому" навряд чи позначиться на стані відносин з Польщею більш негативно, оскільки їх і так важко назвати процвітаючими.
15:23
Держгеонадра не продовжили дозвіл компанії з орбіти Медведчука на видобуток золота на Закарпатті – "Схеми"
Державна служба геології і надр не продовжила право на видобуток золота у Закарпатській області ТОВ "Мармарош", часткою в якому володіє дружина Віктора Медведчука, через те, що компанія не сплатила збір за продовження дії спецдозволу на користування надрами.
15:15
Абромавичус про своє звільнення: Це був очікуваний план із самого початку
Колишній гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус заявив, що у нього була домовленість з командою і президентом, що він буде працювати на операційному рівні 2-3 місяці, стабілізують ситуацію всередині концерну, запустять аудит, а потім команда продовжить те, що робиться зараз.
14:45
Затримки із митним оформленням вантажів продовжуються – ЄБА
Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації повідомляють, що митне оформлення вантажів з початку вересня відбувається з постійними затримками, пов’язані з контролем митної вартості товарів. 
14:28
Курс валют: "чорний" і готівковий ринки, обмінники
7 жовтня котирування гривні до долара на міжбанку станом на 14:05 встановились на рівні 28,32 - 28,34 гривні.
14:23
Фонд держмайна виставив на продаж вже 7-й завод "Укрспирту"
Фонд державного майна оголосив про проведення cьомого аукціону об’єктів спиртової галузі – Лужанського МПД (об’єкт ДП "Укрспирт"), який відбудеться 29 жовтня 2020 року. Стартова ціна - 17,3 млн грн.
14:12
Вкладникам банку "Аркада" уже виплатили понад 70 мільйонів
Фонд гарантування вкладіі фізосіб станом на 7 жовтня 2020 року виплатив вкладникам неплатоспроможного банку "Аркада" понад 70 млн грн.
13:59
СБУ проситиме Раду відновити податкові перевірки на підприємствах
Cлужба безпеки України звернеться з листом до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики з вимогою розглянути питання щодо відновлення податкових перевірок.
13:55
За 9 місяців поставки газу в Україну збільшились на 28% — Оператор ГТС
За 9 місяців 2020 року Оператор ГТС України протранспортував 14,8 млрд кубометрів газу з Європи в Україну на замовлення своїх клієнтів - це на 28% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.
13:38
Ціни на ринку електроенергії для бізнесу зросли при зниженні попиту
Середньозважена ціна акцептованої у вересні 2020 року на ринку "на добу наперед" електроенергії - 1 485,58 грн/МВт.год (без ПДВ), це на 12,09% більше, ніж у серпні 2020 року, та на 8,49% менше, ніж у вересні 2019 року. 
13:30
На купівлю товарів для боротьби з COVID-19 у вересні витратили 1,4 мільярда — Мінфін
Станом на 1 жовтня 2020 року на придбання товарів та послуг для запобігання поширенню COVID-19 за рахунок бюджетів усіх рівнів здійснили платежів на суму 6,75 млрд грн. За вересень витрачено 1,4 млрд грн.
13:09
У Польщі фермери блокують дороги через суперечливий закон про тварин
7 жовтня о 10 ранку по всій Польщі розпочалися блокування доріг фермерами, які протестують проти закону про захист тварин, який представила партія влади. 
13:00
СБУ викрила масштабний конвертцентр з обігом 15 мільярдів: причетне екскерівництво ДПС
Служба безпеки України припинила у Києві роботу масштабного конвертаційного центру, який за час своєї роботи організував обіг коштів на більше ніж 15 мільярдів гривень.
12:57
"Укрзалізниця" планує ремонтувати локомотиви "Метінвесту" Ахметова
"Укрзалізниця" має намір пропонувати свої послуги по ремонтам локомотивів приватним компаніям, які оперують тяговим рухомим складом.

Однією з таких компаній розглядається "Метінвест" Ріната Ахметова.
12:42
Вітренко про збитки "Нафтогазу": Ми попереджали, нас не послухали і навпаки звільнили
Колишній виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що його команда попереджала керівництво про можливі збитки компанії, але їх "не послухали і навпаки звільнили". За його словами, у нинішній ситуації "Нафтогазу" потрібно бути рушійною силою справжніх європейських реформ та боротьби з РФ, але для цього потрібен компетентний та чесний менеджмент. 
12:10
У вересні міжнародні резерви України зменшились на 8,7% – НБУ
Станом на 1 жовтня 2020 року міжнародні резерви, за попередніми даними, становили 26 525,7 млн доларів США (у еквіваленті) - у вересні вони зменшились на 8,7%  з огляду на проходження періоду пікових боргових виплат за зовнішніми зобов'язаннями держави.
12:08
"Нова пошта" призупинила сервіс проти шахраїв, через їх нову "схему"
З 7 жовтня "Нова пошта" призупиняє надання послуги "Сейф-сервіс", пілот якої запустили у серпні для здійснення безпечних онлайн-угод. 
11:51
Польща оштрафувала "Газпром" на 6 мільярдів євро у справі про "Північний потік-2"
Польське Управління із захисту конкуренції і споживачів (UOKiK) оштрафувало російську компанію "Газпром" на 29 мільярдів злотих (понад 6 млрд євро) через відсутність співпраці в ході антимонопольного розслідування щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".
11:41
Голова Ощадбанку Пишний захворів на COVID-19
Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний повідомив, що захворів на COVID-19, за його словами, банк працюватиме у звичному режимі, на операційну діяльність його лікування жодним чином не вплине.
11:35
Комітет Ради пропонує виділити на Мінстратегпром додаткових 5 мільярдів   
Комітет Ради з питань економічного розвитку пропонує Кабінету міністрів профінансувати у держбюджеті-2021 програми Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості на суму понад 5 млрд гривень. 
11:22
Статки мільярдердів світу досягли рекордних 10,2 трильйонів доларів – дослідження
Станом на кінець липня 2020 року сукупні статки усіх доларових мільярдерів світу досягли рекордних 10,2 трлн доларів завдяки V-подібному відновленню вартості активів.
11:11
Курс валют на 7 жовтня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
7 жовтня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 28,33 - 28,35 гривні.
11:06
У Британії визначили спецпосланця прем'єра з питань торгівлі з Україною
У Великій Британії з'явиться посада спеціального посланника прем'єр-міністра з питань торгівлі з Україною.
10:53
Авіатрафік у повітряному просторі України у вересні впав на 56%
У вересні 2020 року "Украерорух" забезпечив аеронавігаційним обслуговуванням 14 959 рейсів - це на 56,6% менше, ніж за відповідний період 2019 року.
10:35
ВВП України: Світовий банк прогнозує падіння на 5,5% у цьому році і відновлення на 1,5% у 2021
У Світовому банку очікують падіння ВВП України у 2020 році на рівні 5,5% та відновлення на 1,5% у 2021-му і 3,1% у 2022 роках на тлі уповільнення темпів впровадження структурних реформ.
10:00
Запасів палива на зиму більш ніж достатньо – Буславець
В.о. міністра енергетики Ольга Буславець заявила, що в Україні більш ніж достатньо запасів палива для сталого проходження осінньо-зимового періоду.
09:40
У 2021 році кількість великих платників податків скоротиться на 20% – Податкова
Державна податкова служба затвердила реєстр великих платників податків на 2021 рік, до якого увійшли 1375 суб'єктів господарювання - порівняно з реєстром на 2020 рік кількість підприємств скоротилася на 254 платника.
09:20
Мінекономіки остаточно скасувало обов'язковість Книги відгуків та пропозицій
Офіційно набув чинності наказ Мінекономіки, який остаточно скасовує обов'язковість ведення Книги відгуків та пропозицій.
09:00
Фінустанови будуть зобов'язані розкривати повну вартість мікрокредитів – НБУ
Президент Володимир Зеленський підписав закон, який зобов'язує фінансові установи розкривати повну вартість кредитів, сумою менше мінімальної заробітної плати (на сьогодні - 5 тис грн) та строком до одного місяця.