7 січня 2020

Публікації
Від бізнесу на чорній ікрі до роботи кур'єром в Glovo: кращі фоторепортажі ЕП
До яких підприємців у 2019 році завітали наші журналісти, і на яких підприємствах вони працювали, щоб дізнатись "внутрішню кухню".
Новини
16:44
Компанія Sony несподівано презентувала свій електромобіль
Японський електронний гігант Sony на міжнародній технологічній виставці Consumer Electronic Show презентував електромобіль Vision-S, чим дуже здивував учасників заходу.
16:03
Грузія: у міжнародних аеропортах вперше за 12 років підвищать тарифи за гарантування авіабезпеки
У міжнародних аеропортах Грузії з 1 лютого 2020 року, вперше за останні 12 років, підвищать тарифи за гарантування авіабезпеки повітряних суден та пасажирів.
15:20
Kyiv Boryspil Express: поїзд зробив вимушену зупинку
Поїзд, що здійснював рейс за маршрутом Київ-Пасажирський - Аеропорт Бориспіль, 7 січня близько 13:30 зробив вимушену зупинку поблизу станції Деміївська (м. Київ).
14:57
Астрономи виявили найбільш віддалену групу ранніх галактик
Міжнародна команда астрономів, яка частково фінансується NASA, виявила найбільш віддалену групу ранніх галактик: тріо галактик датується часом, коли Всесвіту було 680 мільйонів років, або менше ніж 5% від його теперішнього віку в 13,8 мільярдів років.
14:15
Протести у Франції – профспілки блокують нафтопереробні заводи
Французькі профспілки заблокували кілька нафтопереробних заводів, щоб створити штучний дефіцит пального на автозаправних станціях.
13:28
Українці четвертий рік поспіль продають валюти більше, ніж купують
Громадяни України четвертий рік поспіль продали більше валюти, ніж купили - у 2019 році позитивна різниця між продажем (14,95 млрд доларів) і купівлею (14,77 млрд доларів) становила 177 мільйонів доларів.
13:00
Рожкова: Наше завдання на 2020 рік – гривневі іпотеки під 14-15%
Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що 2020 рік має стати роком повноцінного відновлення іпотечного кредитування.
12:10
У Німеччині випуск легкових авто впав до мінімуму за 22 роки
У 2019 році з конвеєрів німецьких автозаводів зійшло 4,7 мільйона ​​легкових автомобілів - це на дев'ять відсотків менше, ніж роком раніше.
11:37
Україна впала на дві позиції у рейтингу паспортів
За підсумками 2019 року Україна змістилася на 43-е місце у рейтингу паспортів світу, впавши на дві позиції. При цьому кількість країн, в які безвізово (або з візою по прибуттю) можуть відвідувати громадяни України, залишилася незмінною – 128.
11:10
Космічний телескоп виявив першу планету розміром із Землю в зоні населеності
Космічний телескоп TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) виявив нову планету в зоні населеності - вона таких же розмірів як Земля, планета обертається навколо зірки, і на ній потенційно може бути життя.
10:38
На Рівненській АЕС один із енергоблоків відключили на ремонт
Енергоблок №1 Рівненської АЕС відключили від енергомережі для проведення середнього планово-попереджувального ремонту, розрахованого на 45 діб.
10:06
IKEA виплатить 46 мільйонів доларів батькам загиблого хлопчика, на якого впав комод
Шведська компанія IKEA, найбільший у світі рітейлер меблів і товарів для дому, погодилась виплатити 46 мільйонів доларів батькам хлопчика, який загинув після падіння на нього комода цього виробника.
09:42
Підприємцям ввели в дію IBAN-рахунки для сплати податків
З 1 січня 2020 року Державна казначейська служба ввела в дію нові рахунки IBAN для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів.
09:20
Міністр економіки пояснив, чому неможливо зафіксувати курс гривні
Міністр економіки Тимофій Милованов пояснив, що фіксований курс гривні призвів би до швидкої девальвації, як це вже траплялось раніше.
09:15
Італійський лоукостер Ernest Airlines скасував частину рейсів з України
Італійський авіаперевізник Ernest Airlines за останні два дні скасував одразу кілька рейсів із українських аеропортів "Жуляни" ("Київ" імені Ігоря Сікорського), Львів та Одеса.
09:00
SpaceX успішно вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink
Важка ракета-носій Falcon 9 у вівторок успішно вивела на низьку навколоземну орбіту нову партію з 60 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.