3 липня 2019

Публікації
"Нафтові" санкції Росії: як мережі АЗС заробляють на "лякалках" агресора
Російські санкції та інцидент з "брудною" нафтою в Білорусі не вплинули на ресурсне наповнення українського ринку нафтопродуктів, однак це не завадило мережам АЗС отримати надприбутки.
Головний митник Максим Нефьодов: Мене вже попереджають. "Готуйся. Бери охорону. Машину спалять"
Митниця отримала нового керівника — Нефьодова. Ідеолог системи ProZorro розповів ЕП, що чекає на відомство, як він планує боротися з контрабандою і чому не пішов у парламент.
Колонки

Чи готові ви самостійно сплачувати податки?

Які плюси має інститут податкових агентів? Можливо, це одна з цеглин корупційної держави, що забезпечує відсторонення громадян від участі в управлінні країною.
Новини
21:00
Новини 3 липня: секрет економічного зростання, Корвалол, перша перемога Приватбанку над Коломойським
Про що всі говорять сьогодні?
20:55
Італія уникла санкцій за зростаючий держборг
Європейська комісія не вживатиме дисциплінарних заходів щодо Італії, оскільки італійський уряд погодився привести зростаючий державний борг і дефіцит бюджету у відповідність з правилами ЄС і вжив заходів в цьому напрямку
20:40
Відомий економіст напророчив світовій економіці рецесію
Торгова війна США та Китаю і стрибок цін на нафту через геополітичні напруженості можуть підштовхнути світову економіку до рецесії в 2020 році
20:05
Samsung модернізував свій гнучкий смартфон — Bloomberg
Компанія Samsung завершила виправлення недоліків гнучкого смартфона Galaxy Fold, через які було відкладено початок продажів
19:55
Хорватія ступила на шлях запровадження євро
Хорватія до кінця цього тижня офіційно подасть заявку на приєднання до Європейського механізму валютного курсу (ERM-2), який є попереднім етапом на шляху до запровадження євро, заявив міністр фінансів Здравко Марич
19:30
Найбільші мережі АЗС знижують ціни на бензин другий день поспіль
Мережі автозаправних комплексів WOG і ОККО 3 липня знизили вартість пального на 50 копійок за літр
19:04
У роботі Instagram, Facebook і WhatsApp стався черговий збій
Користувачі Instagram скаржаться на проблеми в роботі цієї соцмережі -повідомляють, що їхні стрічки завантажуються, проте розмістити в них фотографії - неможливо.
19:00
"Нафтогаз" і "Укрнафта" оскаржили виплату прибутку державі
Суд зупинив дію постанови Кабінету міністрів в частині, згідно з якою НАК "Нафтогаз України" повинна виплатити державі дивіденди в розмірі 90% від чистого прибутку за 2018 рік. ДОПОВНЕНО
18:37
Аеропорт "Запоріжжя" у червні збільшив пасажиропотік удвічі
У червні через запорізьку повітряну гавань у цілому пройшли 47 тисяч пасажирів, тоді як в 2018 році - понад 23,5 тисячі.
18:15
Суд заборонив замінювати сільські відділення "Укрпошти" мобільними офісами
Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення скасувати передбачену Стратегією розвитку "Укрпошти" заміну стаціонарних відділень мобільними офісами у сільській місцевості.
18:01
Ринок "на добу вперед" і внутрішньодобовий ринок працюють у штатному режимі
Функціонування в рамках нової моделі оптового ринку електричної енергії, таких його сегментів як ринок "на добу вперед" (РДВ) і внутрішньодобовий ринок (ВДР), відбувається у штатному режимі.
17:46
Трамп звинуватив ЄС і Китай у валютних маніпуляціях
Президент США Дональд Трамп звинуватив ЄС і Китай у маніпуляціях валютами з метою отримати перевагу над США.
17:30
У Китаї встановлюють шпигунське ПЗ на телефонах туристів - ЗМІ
Китайська прикордонна поліція таємно встановлює шпигунське програмне забезпечення на телефони туристів, яке "витягує" електронні листи, тексти та контакти і може використовуватися для відстеження рухів.
17:29
Гривня на міжбанку зміцнилася
3 липня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 25,92 - 25,96 гривні за долар.
16:53
Суд заборонив фармкомпанії "Здоров’я" використовувати позначення "Корвалол-Здоров'я"
Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду ухвалив остаточне рішення у справі про припинення порушення прав інтелектуальної власності ПАТ "Фармак" на добре відому торговельну марку "Корвалол".
16:50
В УЗ розповіли, скільки машин перевезли вагонами-автомобілевозами
Від початку 2019 року у вагонах-автомобілевозах "Укрзалізниці" перевезли 3303 автомобілі, найпопулярнішими напрямками є Дніпро — Львів, Дніпро — Київ та Львів — Харків.
16:32
Бензин у світі подорожчав майже на 3%: найдорожчий - у Гонконзі
Ціни на бензин у світі виросли на 2,9% у середньому за перші три місяці 2019 року в порівнянні з попереднім кварталом.
16:16
Евакуйоване у Києві авто тепер можна буде знайти онлайн
Київська влада запустила у системі "Майно" 44-й інформаційний шар з даними про штрафи за паркування - за допомогою інтерактивної карти можна буде у режимі реального часу знаходити інформацію про всі порушення в столиці.
16:10
Україна має посилити боротьбy з піратством та підробками - ЄС
Представники ЄС висловили стурбованість щодо повільного виконання Україною своїх зобов’язань у межах Угоди про асоціацію, зокрема у сфері авторського права, торговельних марок, патентів і забезпечення дотримання цих прав.
15:50
Велика Палата ВС вперше ухвалила рішення на користь Приватбанку
Велика Палата Верховного суду підтвердила правоту Приватбанку у спорі з ПрАТ "Ерлан", а ТОВ "Укрінтерінвест" відмовився від позову до банку після такого рішення.
14:56
Поліція розслідує переплачений мільйон за фінську броню для армії
Поліція Харківської області розслідує неналежне виконання невстановленими службовими особами Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова посадових обов’язків шляхом прийняття сталі для виготовлення бронетранспортерів БТР-4Е, яка не відповідає характеристикам, на суму 5,23 мільйона гривень.
14:56
НКРЕКП оскаржила рішення суду про скасування тарифів "Укренерго"
НКРЕКП подала апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, який за позовом АТ "Нікопольский завод феросплавів" призупинив дію постанов, якими були встановлені тарифи для "Укренерго" на передачу електроенергії на друге півріччя.
14:32
Рожкова розповіла деталі позову проти неї у Баришівський суд
Перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що приводом для подання позову проти неї у Баришівський суд стала публікація на "сумнівному" сайті ОРД.
14:20
Топ-10 країн-імпортерів української агропродукції
Із січня по травень 2019 року Україна поставила на зовнішні ринки аграрної продукції на 9 мільярдів доларів, що на 21,4% перевищує показники минулого року.
14:02
Нефьодов хоче скоротити кількість митниць
Максим Нефьодов, який переміг у конкурсі на посаду голови Державної митної служби, вважає, що кількість митниць має бути скорочена з нинішніх 26 до п'яти-шести.
13:47
Найважливіша реформа для України - антикорупційна
На думку українців, першочергово в країні треба провести антикорупційну, медичну, пенсійну реформи, а також реформи органів правопорядку та люстрацію чиновників.
13:34
BlaBlaCar назвав Україну серед топ-3 країн за швидкістю розвитку сервісу
Сервіс пошуку попутників для автомобільних поїздок BlaBlaCar назвав Україну серед топ-3 країн за швидкістю розвитку - у січні-червні 2019 року український ком'юніті BlaBlaCar перетнув позначку у 5 мільйонів користувачів.
13:31
Нефьодов розповів про свою зарплату на посаді голови Державної митної служби
Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, який переміг у конкурсі на посаду голови Державної митної служби, заявив, що не знає, скільки зароблятиме на посаді.
13:10
Кабмін пропонує збільшити обсяг фінансування дорожніх робіт до 75 мільярдів
При формуванні проекту державного бюджету на 2020 рік Кабінет міністрів пропонуватиме збільшити обсяг фінансування дорожніх робіт до 75 мільярдів гривень.
13:04
Нефьодов назвав п’ять завдань, які хоче реалізувати в митниці
Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, який переміг у конкурсі на посаду голови Державної митної служби, назвав п’ять задач, які пропонує реалізувати в митниці.
12:09
НКРЕКП планує змінити принцип встановлення тарифів на розподіл газу
НКРЕКП планує встановити тарифи на розподіл газу для операторів газорозподільних систем виходячи із приєднаної потужності (абонплати).
11:55
Колапсу ринку електроенергії через рішення суду по "Укренерго" не буде — Герус
Заява НЕК "Укренерго" про можливий колапс на ринку електроенергії через рішення суду про зупинку рішення НКРЕКП про підвищення тарифів для цієї компанії є політичним, колапсу не буде
11:40
На оновлення електровозів "Укрзалізниця" потребує 60 мільярдів до 2025 року
Для розвитку перевезень у найближчі роки необхідні мільярдні інвестиції в оновлення локомотивів і вагонів, а загальна потреба у фінансуванні електровозів становить майже 60 мільярдів гривень до 2025 року.
11:15
Курс гривні: міжбанк, готівковий, "чорний" ринок
3 липня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,12 - 26,14 гривні за долар
11:05
Зеленський запросив делегацію МВФ до України
Президент Володимир Зеленський у Торонто зустрівся з першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном і запросив делегацію МВФ приїхати до Києва одразу після формування нового уряду
10:20
КМДА просить швидше передати Гостинний двір на баланс міста
Департамент охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації закликає Міністерство економічного розвитку і торгівлі припинити затягування процесу передачі Гостинного двору в комунальну власність
10:05
Голова МВФ Крістін Лагард очолить Європейський центробанк
Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард номінована на посаду президента Європейського центрального банку
09:45
У МВФ розповіли, як прискорити економічне зростання в Україні
Реформи дозволять Україні прискорити економічне зростання понад 5-6% на рік, вважає перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон
09:15
Від Коломойського вимагають 200 мільйонів моральної шкоди за інтерв'ю
Громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас, які є клієнтами особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, подали в Україні позов до суду на олігарха Ігоря Коломойського з вимогою компенсації 200 мільйонів гривень моральної шкоди після інтерв'ю, у якому він назвав їх "аферистами"
09:00
Курс валют: євро різко впав
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 2 копійки, встановивши його на 3 липня на рівні 26,18 гривні