"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

1 травня 2020

Новини
17:56
Вступило в силу рішення уряду щодо 65% мита на імпорт вугілля з РФ
1 травня вступило в силу введення обмежувального мита у розмірі 65% на енергетичне вугілля з Росії
17:08
"Велике будівництво": уряд шукає дорожників без досвіду та пропонує навчання
До держпрограми "Велике будівництво" Кабінет міністрів у партнерстві з robota.ua анонсував онлайн-інструмент для навчання та пошуку роботи у дорожній галузі - "Дороги та робота". Мінімальна зарплата робочих зафіксована на рівні 9670 грн.
16:28
"Прозорро. Продажі" підвищить мінімальний платіж для електронних майданчиків
"Прозорро. Продажі" поступово підвищить мінімальний платіж для електронних майданчиків з 20,4 тис. грн на місяць до 30 тис. грн з 1 червня 2020 року і до 50 тис. грн з 1 серпня, щоб відсікти недобросовісні майданчики.
16:07
У Vodafone анонсували підвищення тарифів на 20% і пояснили чому
З 15-го травня Vodafone піднімає вартість основних тарифних лінійок на 20%, проте в компанії заявили, що тарифи для найбільш чутливих груп населення підвищуватися не будуть.
15:42
Німецька влада не планує звільняти Nord Stream 2 від норм газової директиви ЄС
Федеральне мережеве агентство ФРН планує відхилити заявку Nord Stream 2 ("Північний потік 2") на звільнення від норм газової директиви ЄС, яка, зокрема, зобов'язує поділ компаній, що постачають газ і компаній, його транспортують.
15:35
Син нового голови Податкової володіє майном на 300 тисяч доларів – ЗМІ
25-річний син нового голови Податкової Олексія Любченка Андрій має квартиру у новобудові у центрі Києва і автомобіль Porsche Macan 2019 року випуску. Загалом це майно може коштувати близько 300 тисяч доларів, але походження майна син Любченка пояснити не може.
15:23
На час карантину київським підприємцям надаватимуть кредити під 6,5%: як отримати 
На час карантину міська влада Києва разом з Фондом розвитку підприємництва впроваджує кредитування інвестпроєктів для бізнесу під 6,5%.  
14:50
Через коронавірус продажі McDonald's у березні упали на 22%
Виручка мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's за підсумками 1 кварталу 2020 року знизилась на 6%, за підсумками березня продажі упали на 22,2%.
14:20
Світовий банк виділив Україні 150 мільйонів доларів на виплату соцдопомоги
Рада директорів Світового банку 30 квітня затвердила додаткове фінансування Україні у розмірі 150 мільйонів доларів у рамках проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".
14:00
Карантин: Наглядова рада "Нафтогазу" доручила правлінню обмежити зарплати керівництва
Наглядова рада "Нафтогазу" доручила правлінню компанії виконати вимоги законодавства щодо обмеження розміру зарплати та винагород керівництву на період карантину.
13:50
Німеччина поки не узгоджувала з Україною приїзд сезонних робітників
Між трудовими відомствами Німеччини та України наразі немає так званої угоди про посередництво, яка б дозволила німецьким роботодавцям винаймати українських працівників для збору урожаю на тлі обмежень, пов'язаних з пандемією COVID-19 у світі.
13:30
У другому кварталі рівень безробіття зросте до близько 12% – Нацбанк
У другому кварталі 2020 року рівень безробіття через запровадження карантину зросте до близько 12% у сезонно скоригованому вимірі.
13:00
Компанія Apple прозвітувала про падіння виручки від продажів iPhone
У другому фінансовому кварталі 2019/2020 фінансового року (другий фінансовий квартал у США закінчився 28 березня) виручка компанії Apple від продажів смартфонів iPhone скоротилась на 6,7% до 28,9 млрд доларів (за аналогічний період минулого року - 31,05 млрд доларів).
12:40
Ryanair скоротить до 3000 працівників через коронакризу і закриє низку баз в Європі
Ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair планує скоротити до 3000 робочих місць через безпрецедентну  коронавірусну кризу, яка призвела до глобального припинення польотів.
12:10
Єврозоні загрожує "безпрецедентний спад" - голова центробанку
Пандемія коронавірусу призвела до "безпрецедентного спаду" в економіці єврозони, який, швидше за все, посилиться, перш ніж почнеться відновлення
11:30
У другому кварталі економіка України впаде на 11% - НБУ
Карантинні заходи та скорочення глобального попиту призведуть до зниження ВВП України у другому кварталі 2020 року на 11%
10:40
Трамп пригрозив Китаю новими митами
Президент США Дональд Трамп заявив, що торговельна угода з Китаєм тепер має другорядне значення для пандемії коронавірусу, і пригрозив новими митами Пекіну у зв'язку зі спалахом хвороби
10:00
Китайські заводи зіткнулися з обвалом експортних замовлень
Падіння експортних замовлень зчинило тиск на виробничу активність Китайської Народної Республіки в квітні