"Экономическая правда" приглашает на конференцию "Восстановление Украины: почему не следует откладывать до победы"

Кому достанутся фоловеры Обамы?

Кому достанутся фоловеры Обамы?

Среда, 2 ноября 2016, 08:00 -
time.com
Співробітники адміністрації президента занепокоєні збереженнями поточних твітів та інстаграм-фото Барака Обама. Вони зберігатимуться поруч з Декларацією незалежності США

Сотрудники администрации президента обеспокоены сохранением текущих твитов и инстаграм-фото Барака Обамы. Они будут хранится возле Декларации независимости США (укр)

Білий Дім у своєму нещодавньому блог-пості назвав Барака Обаму першим президентом соціальних мереж. Адже саме він першим з президентів завів твіттер-акаунт @POTUS (абревіатура від President Of The United States), першим відповідав на питання громадян у Ютубі, першим вів пряму трансляцію у Фейсбуці з Овального кабінету.

Але вже 8 листопада 2016 року громадяни США оберуть нового 45 президента. Що ж відбудеться з офіційними акаунтами Білого дому та його тимчасових мешканців? І як реагувати на ці зміни мільйонам фоловерів цих акаунтів. Так, зараз за акаунтом @POTUS слідкує понад 11,1 млн підписників.

Співробітники управління справами президента вперше в історії зіткнулись з таким завданням. І вони самі не до кінця впевнені, як правильно вчинити з такою діджитал-спадщиною. Навіть в пості, який інформує про плани щодо акаунтів, є заклик до читачів вносити свої пропозиції.

Окрім зміни титульного власника таких офіційних акаунтів, треба визначитись, що робити й з контентом — за час президентства було згенеровано тисячі коротких текстів, мільйони фото та години відео. Цей контент поширювавася та зберігався виключно через соціальні мережі.

Реклама:

На даний момент плани у головного діджитал офіцера Білого Дому наступні.

Після 20 січня 2017 поточні твіти акаунту @POTUS, а їх трохи більше 300, будуть переведені на новий акаунт @POTUS44, доступні для перегляду, але "заархівовані" — нові твіти не з’являтимуться.

Новий президент отримає доступ до акаунту @POTUS з чистого листа. Хоча не зовісм з чистого — з акаунту будуть видалені лише твіти, новий власник "у спадщину" отримає підписників, які, звичайно, можуть відписатись.

Саме так нова адміністрація президента отримає доступ і до акаунтів в Інстаграм, Снепчат та Фейсбук — з чистими таймлайнами, проте із збереженою базою підписників.

To all who are celebrating the festival of lights across America and around the world, happy Diwali. As Hindus, Jains,...

Опубліковано President Obama 30 жовтня 2016 р.

Пост про святкування індійського свята Дівалі зібрав у Фейсбуці понад 200 тисяч реакцій

Поточні фото з інстаграм акаунту whitehouse, я укого майже 3 млн фоловерів
Поточні фото з інстаграм-акаунту whitehouse, за яким слідкують майже 3 млн людей

Поточні акаунти, твіти, пости ключових чиновників чинної адміністрації — віце президента Джо Байдена та навіть Першої Леді Мішель Обами — також будуть переведені на акаунти з приставкою 44 (@VP44, @FLOTUS44, @WhiteHouse44 тощо, і будуть доступні для перегляду онлайн, але закритими для нових постів.

Саме так адміністрація заархівує поточні петиції й на платформі We The People, яких на даний момент понад 470 тисяч.

Питанням переносу та збереження цих даних буде займатись окремий орган — Національне управління архівів та документації. Слід зазначити, що у Національних архівах зберігаються оригінали таких основоположних історичних документів, як Декларація незалежності США, Конституція США, Білль про права тощо. Тепер до них додадуться твіти та репости.

У кандидатів на пост 45 президента США Дональна Трампа (@realDonaldTrump) та Хіларі Клінтон (@HillaryClinton) на даний момент 12.8 млн та 10.1 млн фоловерів у твіттері відповідно. Для порівняння — у твіттера Петра Порошенка (@poroshenko) - менше мільйона. 

Королевами соцмереж прийнято вважати відомих співачок із сумнівними вокальними якостями, тому кількість фоловерів у Твіттері — не найбільш об'єктивний рейтинг. Тим не менш Барак Обама веде окремий особистий акаунт і  стабільно займає з ним перші позиції рейтингів за кількістю підписників.

У топ-50 серед поп-співаків та зірок футболу компанію з політиків йому складає лише Прем'єр міністр Індії Наренда Моді, який на 42 місці. Також у твіттері за Обамою слідкують вдесятеро більше людей, ніж за понтифіком Франциском.

На даний момент у особистого твітера Обами @BarackObama — 78,5 млн фоловерів. У рейтингу він на 4 сходинці.

Що трапиться саме з цим акаунтом — Білий Дім не повідомляє.

 

Реклама:
Подпишитесь на наши уведомления!