Ми ніби відкриваємо першу "Аптеку Подорожник" в Антарктиді - Тарас Коляда

Понеділок, 24 січня 2022 —
Національна аптечна мережа України "Подорожник" взяла під фармацевтичну опіку українську антарктичну станцію "Академік Вернадський".
Подорожник
Подорожник

На початку 2022 року між компанією "Подорожник" та Національним антарктичним науковим центром (ДУ НАНЦ) було підписано меморандум про надання широкого спектру медико-фармацевтичної підтримки українським науковцям-полярникам.

"Співпраця з українськими науковцями - це почесна місія для "Подорожника" в рамках соціальної відповідальності нашої компанії. Ми відкрили більше 1300 аптек по всій території України протягом 22 років нашої діяльності. В мережі працює понад 6 300 фармацевтів. Тож, маючи таку потужну команду та великий досвід у фармацевтичній діяльності, ми впевнені, що і на краю світу, в Антарктиді зможемо надати якісну фармацевтичну допомогу українським науковцям, які працюють в надскладних умовах.

Щодня ми забезпечуємо українських громадян якісними та доступними ліками. І нам приємно, що ми ніби відкриваємо першу "Аптеку Подорожник" в Антарктиді" - сказав Тараса Коляда, виконавчий директор компанії "Подорожник".

НА ФОТО: ТАРАС КОЛЯДА, ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР АПТЕЧНОЇ МЕРЕЖІ «АПТЕКА ПОДОРОЖНИК» ТА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДУ НАНЦ В’ЯЧЕСЛАВ МАРЧЕНКО ПІД ЧАС УКЛАДЕННЯ МЕМОРАНДУМУ ПРО СПІВПРАЦЮ, М. КИЇВ
НА ФОТО: ТАРАС КОЛЯДА, ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР АПТЕЧНОЇ МЕРЕЖІ "АПТЕКА ПОДОРОЖНИК" ТА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДУ НАНЦ В’ЯЧЕСЛАВ МАРЧЕНКО ПІД ЧАС УКЛАДЕННЯ МЕМОРАНДУМУ ПРО СПІВПРАЦЮ, М. КИЇВ

Євген Дикий, очільник ДУ НАНЦ: "Завдяки роботі станції "Академік Вернадський" українська наука займає достойне місце у світових дослідженнях з біології, океанографії, метеорології тощо. Дуже приємно, що нашою роботою цікавляться і допомагають такі компанії, як національна аптечна мережа "Подорожник". Адже без належного фармацевтичного забезпечення в умовах полярного клімату працювати складно та небезпечно. Також "Подорожник" бере під фармопіку і команду нового дослідницького судна "Ноосфера". Тож, враховуючі великий досвід нашого нового партнера у галузі фармацевтики, ми впевнені, що знаходимося під надійним фармзахистом".

На фото з ліва на право: Василь Матьковський, лікар 27 полярної експедиції; Тарас Коляда, виконавчий директор «Аптека Подорожник»; Євген Дикий, директор ДУ НАНЦ; Мар’яна Оленська, кореспондент; Олена Марушевська, PR – директор ДУ НАНЦ; Ігор Дайнека, лікар 25 полярної експедиції - під час відвідин центрального офісу «Аптека Подорожник», м. Львів
На фото з ліва на право: Василь Матковський, лікар 27-ої Української антарктичної експедиції (УАЕ); Тарас Коляда, виконавчий директор "Аптека Подорожник"; Євген Дикий, директор ДУ НАНЦ; Мар’яна Оленська, журналіст; Олена Марушевська, прес-секретар ДУ НАНЦ; Ігор Дейнека, лікар 25-ої УАЕ - під час відвідин центрального офісу компанії "Подорожник", м. Львів

У 2006 році Великобританія передала Україні науково-дослідну станцію в Антарктиді, яку було перейменовано на честь видатного українського науковця академіка Володимира Вернадського.

Українські науковці станції проводять дослідження з біології, метеорології, океанографії, вивчають вплив холоду на організм людини, зміни магнітного поля Землі, іоносферу та космос.

Також у серпні 2021 року Україна придбала флагман британського наукового флоту - дослідницький криголам "James Clark Ross", який було перейменовано українцями на "Ноосфера" в честь досліджень академіка В. Вернадського.

Зараз судно, яке має на борту 8 лабораторій і може вмістити до 50 дослідників, доставляє співробітників з Одеси до Антарктиди, а також слугує базою для наукових досліджень світового океану, що сприяє активному розвитку української науки у цьому сегменті.

Компанія "Подорожник" - одна з найбільших мереж України за кількістю аптек. Компанія вбачає своєю соціальною місією забезпечення українців якісними доступними ліками як на території України, так і далеко за її межами.

Реклама: