"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Криптобіржа WhiteBIT відповідає на 3 головні питання про інвестиції в криптовалюту

П'ятниця, 17 вересня 2021 —
Біткоїнів залишилось близько 2 мільйонів, Solana за рік зміцнилася з $1 до $194, Ethereum, DOGE та безліч інших криптоактивів ‒ “хайпують”. Тож, як співав для нас Олександр Пономарьов, постає єдине питання ‒ варто, чи ні?

Відповідаємо, щоби ви могли визначитися і можливо знайшли власний шлях, щоб купити криптовалюту.

Як "підгадати" зростання та падіння курсу?

Кожного дня мають місце торгові сесії. Впродовж кожної торгової сесії заявки трейдерів на продаж чи купівлю формуються у свічки. Найпростіший спосіб зрозуміти, куди буде рухатися вартість активу ‒ технічний аналіз цих свічок. На графіку вони відображаються зеленим (вартість активу зростала) чи червоним (опускалася) кольором:

 

Щоб зрозуміти короткочасні настрої трейдерів, торгові сесії можна виставляти за часом від години до тижня. Також під графіком можна налаштувати інший таймфрейм, який покаже, як формувалися ці сесії від години до трьох місяців.

Врешті-решт свічки формуються у фігури. Наприклад, свічка-молот. Це група ордерів зеленого кольору з довгою лінією знизу чи згори. Якщо вона знизу ‒ ціна відкриття була низькою, але покупці підняли її. Зверху ‒ ціни падали, але можливий розворіт на зростання і так далі.

Чи можна виводити криптовалюту в Україні та скільки це коштує?

Так. Ця процедура може бути безплатною взагалі. Криптоплатформа WhiteBIT наразі уклала партнерські стосунки із monobank, тож якщо користуватися цим банком, комісія на введення і виведення гривні складає 0%.

Інший шлях ‒ за допомогою низки онлайн платіжних систем. Тут доволі конкурентні комісії власне на WhiteBIT:

  1. Visa/Mastercard (Obmenka.ua) 0.7%;
  2. Visa/Mastercard (Interkassa) 2.7%;
  3. AdvCash 1.5%;
  4. Account GeoPay - 5 UAH + 0.8%;
  5. Visa/Mastercard GeoPay - 5 UAH + 0.8%.

Як можна інвестувати в Bitcoin та альткоїни?

Чотири шляхи:

  • купити та утримувати до моменту, коли актив зросте. Зберігати можна на холодному/гарячому криптогаманці чи на централізованій біржі (CEX). З точки зору безпеки CEX ‒ надійний варіант, оскільки зберігає кошти юзерів також на холодному гаманці.
  • купити та покласти на депозит. Така послуга вже надається деякими площадками. Власне, на WhiteBIT це називається SMART-стейкінг. Можна залишити Bitcoin та Ethereum під 28% річних, USDT ‒ під 30% на рік. Але загалом таких планів на платформі ‒ понад 100, у тому числі на популярні EOS, Stellar, Litecoin, Ripple, Tron тощо;
  • трейдити, тобто купувати та продавати на падіннях чи зростанні з метою вийти у плюс;
  • майнити. Для цього або купити обладнання та діяти самостійно, або приєднатися до майнінг-пулу.

Наостанок

Цього ви не питали, але ми нагадаємо: торгівля криптовалютою ‒ високоризикована, і навіть глибинні знання не можуть застрахувати від фінансових втрат.

Реклама: