ПАТ "Укргазвидобування": перспективи розвитку українського ринку нафтопродуктів обговорили на круглому столі

Четвер, 14 липня 2016 —
У рамках круглого столу "Європейська якість нафтопродуктів вітчизняного виробництва: реалії, можливості, перспективи", який відбувся 13 липня 2016 року, представники ПАТ "Укргазвидобування" обговорили перспективи розвитку галузі з іншими учасниками ринку.
У середу, 13 липня 2016 року відбувся круглий стіл на тему "Європейська якість нафтопродуктів вітчизняного виробництва: реалії, можливості, перспективи". Найважливішими питаннями, що обговорювалися в рамках заходу, були розвиток нафтопереробної галузі та гуртових закупівель нафтопродуктів на внутрішньому ринку, а також поточний стан ринку та перспективи його подальшого розвитку. Головною метою проведення круглого столу була демонстрація переваг реалізації нафтопродуктів через систему електронних торгів на Українській енергетичній біржі, що дозволило ПАТ "Укргазвидобування" значно підвищити рівень конкуренції та отримати додатковий дохід за рахунок вільного ринкового ціноутворення. Під час розгляду цих питань керівництво ПАТ "Укргазвидобування" та учасники ринку жваво обговорювали використання біржового торгівельного майданчику та, як наслідок, — можливість покращити взаємодію державної видобувної компанії з учасниками ринку.
В ході проведення круглого столу виступив голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко. "Впродовж останнього року ПАТ "Укргазвидобування" активно працює над рядом проектів, спрямованих на модернізацію своїх нафтопереробних активів та поліпшення експлуатаційних властивостей палива, — зазначив він. — Це дозволило компанії перейти на випуск конкурентоспроможних бензинів стандарту Євро-4. На черзі — перехід на випуск дизельного пального стандарту Євро-4. У подальших планах — випуск нафтопродуктів стандарту Євро 5". "Використання біржових торгів стало для нас як експертів ринку тим індикативом, на який можна сміливо посилатися для дослідження ринкової кон’юнктури чи цінової динаміки, — сказав директор компанії — лідера з надання консалтингових послуг UPECO Олександр Сіренко. — Ринок консолідується та продовжує формувати прозорі правила гри. Як результат, ми бачимо, що з кожним кварталом кількість учасників на відкритих біржових торгах зростає, і це вказує на те, що ринок прагне рівних та справедливих умов роботи. Тільки тоді можна очікувати, що він вийде з тіні". За результатами проведення круглого столу учасники, спеціалісти біржі та представники ПАТ "Укргазвидобування" дійшли висновку, що подальший інтенсивний розвиток біржових механізмів на паливно-енергетичному ринку дозволить підвищити ефективність не тільки окремої державної компанії, а й держави взагалі. Це також буде сприяти укріпленню зростання ВВП наприкінці року. Нагадаємо, що у першому кварталі поточного року ПАТ "Укргазвидобування" провело модернізацію виробництва нафтопродуктів, які відповідають європейським стандартам якості Євро-4.
Реклама: