"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обсяг електронних платежів 2010 року перевищив півтора трильйони

П'ятниця, 9 квітня 2010, 14:21

З початку 2010 року в Україні здійснено понад 73 млн. початкових платежів та електронних розрахункових повідомлень на 1,599 трлн. грн.

Про це йдеться в публікацій Нацбанку про роботу системи електронних платежів (СЕП), повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

1 квітня 2010 загальна кількість учасників СЕП становила 1,213 тисячі установ, із них 175 - це українські банки, 974 - філії банків, 28 - органи Державного казначейства, 36 - установи НБУ.

Послугами СЕП у режимі реального часу скористалися 395 установ, це майже третина всіх учасників СЕП.

За положенням про діяльність внутрішньодержавних і міжнародних платіжних систем, здійснюється реєстрація договорів юридичних осіб, укладених із платіжними організаціями міжнародних платіжних систем, та узгодження правил платіжних систем, створених банками-резидентами.

У березні 2010 року Нацбанк зареєстровав 17 договорів, укладених банками, про членство або участь у міжнародних платіжних системах Visa International, MasterCard International, American Express, "Юністрім", CONTACT, Western Union, MoneyGram, "Міжнародні Грошові Перекази ЛІДЕР", MIGOM.

Реклама:

Всього 1 квітня 2010 року зареєстровано 30 платіжних організацій міжнародних платіжних систем і 379 договорів, укладених юридичними особами України про членство або участь у цих системах, а також узгоджені правила 9 платіжних систем, створених резидентами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!