Уряд придумав орган для регулювання комунальних тарифів

Четвер, 8 квітня 2010, 16:12

Уряд має намір ввести централізоване регулювання тарифів на послуги житлово-комунального господарства.

Про це повідомив міністр житлово-комунального господарства Олександр Попов, передає агентство УНІАН.

Він зазначив, що ця тема серйозно обговорюється.

"Маємо, щонайменше, два законопроекти, один із них зареєстрований у парламенті ще півтора року тому. Я думаю, що до осені ця проблема буде розв'язана", - сказав Попов.

Реклама:

Він підкреслив, що навряд чи таким регулятором стане комісія з регулювання на зразок тих, які регулюють тарифи на електроенергію і послуги зв'язку, оскільки в уряді і держсистемі управління відбувається скорочення персоналу.

"Політичне рішення про конкретний час створення такого регулятора буде ухвалене, я думаю, не пізніше квітня-травня", - сказав Попов.

Міністр припустив, що функції регулятора будуть покладені на певне відомство.

"Регулятор - це додаткова чисельність, тому, можливо, 2010 року буде якийсь компромісний варіант: можливо, якесь окреме відомство, якісь підрозділи міністерств візьмуть на себе функцію регулювання", - сказав чиновник.

При цьому він висловив упевненість, що центральне регулювання системи визначення тарифів в Україні буде введене.

Як відомо, Кабінет міністрів 23 грудня 2009 року схвалив проект закону "Про Національну комісію регулювання на ринку комунальних послуг".

Передбачалося, що вона займатиметься встановленням вартості виробництва і транспортування тепла, при цьому остаточні тарифи для продажу послуг споживачеві, згідно з документом, залишатимуться в компетенції місцевої влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!