"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дитяча лікарня майбутнього збиратиме кошти знову

Субота, 3 квітня 2010, 12:14

Фонд "Дитяча лікарня майбутнього" розпочне другу кампанію збирання коштів.

Про це пишуть голова правління Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Олександр Максимчук і голова правління Благодійного фонду "Дитяча лікарня майбутнього" Віра Павлюк у "Дзеркалі тижня".

Вони нагадують, що під час телемарафону 17 грудня 2006 року зібрано понад 262 млн. грн. благодійної допомоги.

Активніше шукати планують ресурси за кордоном та залучати інвесторів та операторів, які управляли б лікарнею через створення державно-приватного партнерства

Реклама:

"Кошти на лікарню надходили від фірм і компаній, робітничих колективів, простих громадян. Але майже 94% пожертв задекларували благодійники", - пишуть організатори проекту.

Серед жертводавців вони називають благодійні фонди, великі підприємства, банки і заможніх людех. Трохи більше ніж 6% надійшло від інших юридичних та фізичних осіб, з них близько 3 млн. 600 тис. гривень - телефонами.

Проте не всі благодійники зуміли надати проекту обіцяні кошти.

У статті стверджується, що Сергій Тарута задекларував переказати проекту 15 млн. доларів, проте виконати зобов'язання поки що не зумів, Костянтин Жеваго з задекларованих 10,1 млн. гривень перерахував 6,775 млн., а Едуард Шифрін надав 3 млн. гривень з 5 млн. обіцяних.

Разом з тим, виконують зобов'язання фонд Ріната Ахметова "Розвиток України", який фінансує проект на суму в 12,8 млн. дол., Джеймс Темертей, який надав 1 млн. дол., Борис Колесніков, що надав 1,5 млн. дол., Володимир Костерін, 0,5 млн. грн, Вадим Новінський, 4 млн. дол. та Віктор Пінчук, 10 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!