Рада не підтримала збільшення границі вмісту ГМО для маркування продуктів

Вівторок, 30 березня 2010, 13:33

Верховна рада відмовилася обмежити обов'язкове маркування продуктів харчування на вміст в них генетично модифікованих організмів тільки для продукції, в якій рівень такого вмісту перевищує 0,9%.

За прийняття в першому читанні законопроекту №6001 проголосував 151 депутат при 226 мінімально необхідних, повідомляє агентство "Українські новини".

У разі прийняття законопроекту був би заборонений обіг продуктів, етикетка яких не містить інформацію про наявність або відсутність у продукті ГМО у вигляді напису "із ГМО" або "без ГМО" у разі, якщо частка ГМО в харчовому продукті перевищує 0,9% від загальної маси продукту в одиниці упаковки.

Як повідомлялося, 17 грудня 2009 року Рада ввела обов'язкове маркування продуктів харчування на вміст генетично модифікованих організмів.

Реклама:

Цього ж дня Рада ввела штраф за недостовірну інформацію про ГМО в продуктах харчування в розмірі 10-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З 1 липня 2009 року Кабміном було збільшено рівень вмісту генетично модифікованих організмів у продуктах харчування для їх обов'язкового маркування з 0,1% до 0,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!