"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газ України" погрожує боржникам відключеннями

Середа, 24 березня 2010, 15:38

ДК "Газ України" буде обмежувати газопостачання підприємствам теплокомуненерго, які накопичили значну заборгованість за спожитий природний газ та не надали графіки її погашення.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби компанії.

"На виконання доручення Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" ДК "Газ України" буде обмежувати газопостачання підприємствам комунальної теплоенергетики (ТКЕ), що накопичили значну заборгованість за спожитий природний газ та не надали ДК "Газ України" графіки її погашення", - ідеться у повідомленні.

Рішення щодо обмеження газопостачання приймається за підсумками нарад, що проводяться фахівцями ДК "Газ України" з керівниками підприємств ТКЕ - боржників та місцевих органів влади, з метою приведення споживання природного газу підприємствами ТКЕ до рівня підтверджених ресурсів, а також забезпечення повних і вчасних розрахунків за спожитий енергоресурс.

Реклама:

У прес-службі інформують, що станом на 23 березня наради відбулися з представниками місцевих органів влади та підприємств ТКЕ Житомирської, Черкаської, Чернігівської, Вінницької, Сумської, Кіровоградської, Одеської, Рівненської, Київської областей та Києва.

На нарадах прийнято рішення про обмеження газопостачання підприємствам комунальної теплоенергетики, які "не дотримуються дисципліни газоспоживання, нарощують заборгованість за спожитий природний газ та не надали ДК "Газ України" затверджені графіки погашення заборгованості".

Це, зокрема, КП "Теплопостачання міста Одеси", ВАТ "Одеська ТЕЦ", КП "Житомиртеплоенерго", ЗАТ "Тепловоденергія" (м. Кам'янець-Подільський), КП "Бердичевтеплоенерго", КП "Васильківтепломережа", КПП "Теплоенергопостач" (м. Ірпінь), КП "Малинтеплоенерго", ПКПП "Теплокомунсервіс" (м. Ірпінь), КП "Біловодськтепло" (Луганська обл.), "Березаньтепломережа" (Київська обл.) КП "Теплосервіс" (м. Коростишів).

"ДК "Газ України" і надалі вживатиме заходів щодо забезпечення повної оплати теплопостачальними підприємствами вартості спожитого природного газу, зміцнення дисципліни розрахунків за газ", - наголошується у повідомленні.

У прес-службі інформують, що борг теплопостачальників перед ДК "Газ України" за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2009-2010 років (з 1 жовтня 2009 року), становить 4,22 млрд. гривень, а рівень їх розрахунків - 52%.

Також значною є заборгованість за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2008-2009 років (борг - 1,98 млрд. гривень, рівень розрахунків - 78%).

Крім того, АЕК "Київенерго" заборгувала за спожитий у 2009-2010 роках природний газ 1,95 млрд. гривень (рівень оплати у 2010 році - 39%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!