В Україні стартувала Держпрограма розвитку села

Понеділок, 22 лютого 2010, 14:56

Вступила в силу Концепція Державної цільової програми сталого розвитку сільських територій на період до 2020 року, яка розроблена з метою підвищення рівня життя сільського населення.

Відповідне розпорядження 121-р прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підписала 3 лютого 2010 року, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно з Концепцією, уряд планує в сільській місцевості запровадити європейські соціальні стандарти та нормативи шляхом розвитку об'єктів соціальної інфраструктури, сприяння створенню комунальних підприємств для побутового обслуговування сільського населення та благоустрою сільських населених пунктів, а також підвищення якості освітніх послуг.

Крім того, документ спрямований на розвиток сільського аграрного туризму, народних промислів, підприємництва, органічного сільськогосподарського виробництва, організацію оптово-роздрібних ринків сільськогосподарської продукції і т.п.

Реклама:

Реалізація програми розвитку сільських територій дозволить підвищити рівень зайнятості та збільшити доходи місцевого населення, поліпшити розвиток інженерної та соціальної інфраструктури населених пунктів і поліпшити екологічну ситуацію в сільській місцевості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!