ФІРТАШ НАГАДАВ УКРАЇНІ ПРО "ГАЗОВИЙ БОРГ"

П'ятниця, 5 лютого 2010, 16:34

Український уряд не відповів на офіційний запит компанії Centragas про вступ у переговори щодо експропріації 11 мільярдів кубометрів газу.

Про це повідомляє прес-служба Centragas Holding AG.

"Я можу підтвердити, що ми не отримали ніякого повідомлення від представників уряду або посадових осіб України у відповідь на наше звернення про початок судового розгляду, відповідно до Договору до Енергетичної Хариті", - зазначив управляючий директор Centragas Holding AG Девід Браун.

За його словами, він вже проінструктував своїх юристів підготуватися до початку арбітражного процесу наступного тижня.

Реклама:

"Ми твердо маємо намір закликати український уряд до відповідальності за свої дії та дії підконтрольної державі енергетичної монополії "Нафтогаз". Вони повинні поважати і виконувати свої зобов'язання за Договором до Енергетичної Хариті", - підкреслив Браун.

Директор Centragas Holding AG наголосив, що компанія має намір повернути 11 мільярдів кубометрів газу, який вони експропріювали з газосховищ.

Як повідомлялося, контрольована українським підприємцем Дмитром Фірташем Centragas в листопаді направила листа уряду України про початок судового розгляду відповідно до Енергетичної хартії стосовно експропріації 11 млрд. куб м газу "Нафтогазом України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!