"Нафтогаз" домовився з "Приватом" про "Укрнафту"?

Вівторок, 26 січня 2010, 11:32

Найбільша в Україні нафтовидобувна компанія "Укрнафта" почала збори акціонерів. 

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу компанії.

Згідно з повідомленням, збори акціонерів ВАТ "Укрнафта" почалися о 11:22 за київським часом, для участі в них зареєструвалися власники 91,71% акцій. В цілому зареєструвалося 29 акціонерів та їх представників.

Збори проходять без участі преси, у приміщенні блокується робота мобільного зв'язку.

Реклама:

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України", яка володіє 50% +1 акція "Укрнафти", ініціювала розгляд на зборах 26 січня питань про розподіл прибутку і виплату дивідендів за 2006-2008 роки, переобрання керівництва.

Акціонери також планують затвердити річний баланс, заслухати звіти правління, наглядової ради та ревізійної комісії.

Крім того, НАК "Нафтогаз України" планує в ході зборів укласти тристоронній договір про взаєморозуміння і співпрацю з ВАТ "Укрнафта" і його міноритарними акціонерами.

Як відомо, востаннє акціонери ВАТ "Укрнафта" збиралися 23 травня 2007 року.

"Нафтогаз України" у 2008 та 2009 роках неодноразово намагався провести збори акціонерів "Укрнафти".

При цьому в перший раз збори зірвали міноритарії, які не з'явилися на нього, в інших випадках (у тому числі востаннє, 27 листопада 2009 року) - реєстратор ВАТ "Фінансова компанія" Укрнафтогаз", який не надав реєстр акціонерів, посилаючись на заборону суду.

Ігор Коломойський, який контролює разом з іншими приватними особами понад 40% акцій ВАТ "Укрнафта", наприкінці серпня 2009 року знову запропонував "Нафтогазу України" укласти акціонерну угоду, після чого можна буде провести збори.

Він відкинув звинувачення на адресу міноритаріїв, що звучали з боку "Нафтогазу України", в тому, що вони зривають збори через небажання виплачувати дивіденди, у відповідь звинувативши НАК у спробах змінити керівництво "Укрнафти" і узяти компанію під свій контроль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: