Ющенко заборонив уряду набратися боргів

Вівторок, 10 листопада 2009, 16:15 -

Президент Віктор Ющенко зупинив дію урядових постанов про надання держгарантій за кредитами "Укрмедснабу" на 500 млн. доларів і "Украгролізингу" на 1,3 млрд. гривень.

Відповідний указ глави держави №916 від 10 листопада 2009 року оприлюднений на веб-сайті глави держави і набуває чинності з моменту опублікування.

За оцінками Ющенка, після прийняття цих постанов загальна сума наданих держгарантій перевищила 50 млрд. гривень при обумовленій в держбюджеті на 2009 рік межі 37 млрд. гривень.

Як відомо, уряд дозволив "Укрмедснабу" залучити 500 млн. доларів у Private Export Funding Corporation під гарантійне покриття Експортно-імпортного банку США для забезпечення лікувальних закладів медичним обладнанням, ліками і транспортними засобами.

Реклама:

При цьому постачальником були визначені компанії Accupatient, LLC і Broad Street Capital, LLC.

У випадку "Украгролізингу" Кабінет міністрів дозволив компанії залучити кредити в розмірі до 1,3 млрд. гривень під держгарантії зі сплатою відсотків по них за рахунок коштів Стабілізаційного фонду для закупівлі вітчизняної сільгосптехніки, що використовується для роботи за ресурсозберігаючими технологіями, з подальшою передачею її в лізинг аграріям.

Віктор Ющенко у жовтні призупинив рішення уряду про залучення під держгарантії державним підприємствам "Укрвакцина" на 800 млн. євро, "Украгролізинг" на 100 млн. доларів і "Укрмедснабу" на 500 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: