Ярославський передумав заважати приватизації Одеського припортового?

Понеділок, 21 вересня 2009, 12:54

ВАТ "Азот" відкликало із суду позов, в якому оскаржувалася законність проведення конкурсу з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Про це заявив мажоритарний акціонер підприємства Олександр Ярославський, пише газета "Дело".

"Сьогодні черкаський "Азот" відкликав свій позов", - сказав він.

"Я зацікавлений в участі в приватизації ОПЗ - але як у бізнесі, а не як у політиці", - підкреслив Ярославський.

Реклама:

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва ухвалою від 17 вересня тимчасово призупинив продаж ОПЗ як запобіжний захід за позовом ВАТ "Азот" (Черкаси), поданого в той же день.

Відповідачами за цим позовом виступали Кабінет міністрів і Фонд держмайна. Підставою для подання позову, за словами адвоката Максима Юхименко, який представляє інтереси "Азоту" в суді, стали зауваження до умов приватизації.

У той же день президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив рішення уряду про приватизацію в 2009 році ОПЗ, а наступного дня стало відомо про призупинення Окружним адміністративним судом Києва приватизації за позовом екс-глави ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко.

У той же час прем'єр Юлія Тимошенко, Мін'юст і Фонд держмайна заявили про продовження приватизації цього підприємства і намір провести конкурс у встановлений термін - 29 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: