"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зростання обсягів сільгоспвиробництва уповільнилось

Середа, 9 вересня 2009, 19:33

Зростання обсягів сільськогосподарського виробництва за підсумками січня-серпня 2009 сповільнилося до 0,4% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року, тоді як всі попередні місяці зростання в секторі прискорювався і за підсумками січня-липня досягло 3,8%.

Такі дані містяться у повідомленні Державного комітету статистики.

За його інформацією, за підсумками восьми місяців обсяг виробництва сільськогосподарських підприємств впав на 3,6%, тоді як за підсумками семи місяців його зростання становило 5,9%.

Дещо згладили ситуацію господарства населення, які збільшили обсяг виробництва за підсумками січня-серпня на 3,8%, що вище за показник січня-липня, який склав 1,8%.

Реклама:

Міністр економіки Богдан Данилишин пояснив серпневі показники надзвичайно високою порівняльною статистичною базою, нагадавши, що в січні-серпні-2008 зростання в АПК склало 21%, у тому числі в сільгосппідприємствах - 45,2%.

Як повідомлялося, галузеві експерти прогнозували спад в агросекторі у серпні у зв'язку з тим, що врожай зернових 2009 року істотно менший, аніж у 2008 році. За їх словами, цей фактор слабо відчувався у липні, оскільки збір урожаю цього року почався раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!