НБУ ускладнив життя банківським обмінникам

Середа, 2 вересня 2009, 08:52

Національний банк (НБУ) вніс поправки до порядку видачі банкам ліцензій на проведення валютообмінних операцій на готівковому ринку через власні каси та через обмінники.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Документ набуває чинності з 7 вересня.

"Банки, які мають письмовий дозвіл НБУ на здійснення неторговельних операцій з валютними цінностями, повинні отримати дозвіл на здійснення операцій з готівковою іноземною валютою та чеками (купівля, продаж, обмін, прийняття на інкасо), які здійснюються в касах та пунктах обміну інвалюти банків, і операцій з готівковою інвалютою ... які здійснюються в пунктах обміну інвалюти, які працюють на підставі укладених банками агентських договорів", - вказується в постанові.

У документі наголошується, що департамент реєстрації та ліцензування банків НБУ в місячний термін з дати вступу в силу постанови має розробити графік проведення переоформлення письмових дозволів НБУ.

Банки за переоформлення дозволів відповідно до вимог цієї постанови не платять.

Нормативним актом також передбачається отримання банками, які мають дозволи на операції по залученню та розміщенню коштів на валютному ринку України та/або на міжнародних ринках, дозволів для здійснення торгівлі валютою на відповідних ринках.

Крім того постанова містить пункт, що для отримання дозволу на здійснення валютообмінних операцій в касах або в агентських обмінних пунктах банкам потрібно мати розмір регулятивного капіталу на рівні не нижче еквівалента 10 млн. євро і фахівців "відповідної кваліфікації".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!