"НАФТОГАЗ" МОЖЕ ОГОЛОСИТИ ДЕФОЛТ?

Четвер, 27 серпня 2009, 09:10

Група власників єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" на суму близько 100 мільйонів доларів виступає проти можливої реструктуризації боргу за ними.

Про це сказав партнер консалтингової фірми Aequi-Libria (Люксембург) Карл Філіп Томас, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Власники єврооблігацій на суму близько 100 млн. дол. підтримали ініціативу щодо недопущення реструктуризації євробондів", - сказав юрист, що представляє інтереси компанії Corlblow (Беліз), яка виступила з такою ініціативою після заяви уряду України про плани провести реструктуризацію боргу "Нафтогазу" за єврооблігаціями.

Він додав, що ініціативна група має намір отримати підтримку власників облігацій 25% випуску, щоб забезпечити право вето на рішення про реструктуризацію.

За його словами, у такому випадку у НАК залишиться два варіанти: або виплатити 500 млн. дол. за облігаціями у встановлений термін - 30 вересня, або фактично оголошувати дефолт і готуватися до судових спорів.

Томас додав, що вже існує успішний досвід судових спорів з "Нафтогазом" в Лондонському суді.

Реклама:

Позицію ініціативної групи про те, що Україна має досить ліквідності для погашення єврооблігацій, підтримують, зокрема, експерти інвесткомпанії Astrum Investment Management.

"В уряду є гроші на виплату по зобов'язаннях, а дії інвесторів повністю правочинні: вони мають право вимагати виконання зобов'язань з погашення", - заявив аналітик інвесткомпанії Сергій Фурса.

У прес-центрі "Нафтогазу" поки не стали коментувати цю інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: