"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ ВИКИНУВ НА ГОТІВКОВИЙ ВАЛЮТНИЙ РИНОК ДЕШЕВІ ДОЛАРИ

Середа, 26 серпня 2009, 12:37

Кошти інтервенцій Національного банку (НБУ) надійшли на готівковий валютний ринок країни, що знайшло відображення в зниженні котирувань банків.

Продаж готівкової валюти за пільговим курсом здійснює банк "Форум": валюта продається за 8,15 грн./дол., що вписується у встановлені Нацбанком обмеження, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Черг біля пунктів обміну валюти в столиці поки що не спостерігається.

Перепродаж банками валюти НБУ за пільговим курсом на готівковому ринку сформувала умови для отримання прибутку за рахунок арбітражних операцій.

Реклама:

Купивши 100 доларів в обмінному пункті банку "Форум" на вул. Ярославів Вал по 8,15 грн./дол., можна продати їх у тому ж кварталі в пункті обміну валют від банку "Контракт" з 8,40 грн./дол.

На роздрібному готівковому ринку Києва до 12:00 середи усереднений курс продажу валюти становив 8,49 грн./дол., покупки - 8,40 грн./дол.

Як повідомлялося, НБУ 25 і 27 серпня вирішив провести валютні інтервенції для підтримки курсу на готівковому валютному ринку.

Куплена банками у Нацбанку безготівкова валюта має бути обміняна на готівкову валюту і продана населенню протягом п'яти днів через каси банків та мережу власних пунктів обміну іноземних валют.

Курс продажу готівкової валюти населенню з коштів регулятора не може перевищувати курс, за яким вона була придбана в НБУ, більш ніж на 2%.
НБУ 25 серпня продавав валюту за курсом 8,00 грн./дол.

Таким чином, з урахуванням встановленого обмеження курс продажу готівкової валюти має становити до 8,16 грн./дол.

У НБУ не розкривають суму інтервенції 25 серпня, але називають її "значною".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!