"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко радіє, що отримала найдешевші гроші

Середа, 29 липня 2009, 11:09

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що кошти третього траншу МВФ надійдуть в Україну до кінця тижня.

Про це вона сказала, відкриваючи засідання уряду в середу.

Тимошенко нагадала про рішення МВФ щодо виділення третього траншу розміром у 3,3 млрд. доларів.

"І ми до кінця тижня отримаємо цей транш. Я хочу сказати, що це по суті справи найефективніші і найдешевші гроші в світі, оскільки річна ставка по них складає біля 4%", - зазначила вона.

Реклама:

"Безумовно, такі гроші сьогодні на ринку отримати неможливо, тому що для таких країн як Україна річна ставка складає 15 і вище відсотків", - сказала Тимошенко.

За словами прем'єра, ці кошти будуть спрямовані на погашення видатків бюджету, а також на розрахунки за зовнішніми запозичаннями, що дозволить повністю збалансувати фінансову систему України.

"Безумовно, підготовка до виділення цього траншу проходила в надзвичайно складних політичних умовах, і та протидія, яка чинилася уряду в усіх гілках влади і створювала кожен день додаткові перешкоди для виділення цього траншу, ускладнила процес", - зазначила вона.

Тимошенко подякувала в.о. міністра фінансів Ігорю Уманському, радникам уряду та НБУ за плідну роботу.

Тим часом біля будівлі кабміну протестують вкладники Укрпромбанку. Це ті люди, які проводили свою акцію біля будівлі ВР в день позачергового її засідання минулого тижня.

Близько сотні вкладників тримають у руках гасла з проханням "Не перетворювати Укрпромбанк на новий МММ", а також окремий заклик до Тимошенко: "Юлія Тимошенко! Мільйон ошуканих вкладників Укрпромбанку - це твої голоси на президентських виборах".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!