Ющенко ветував Бюджетний кодекс

Понеділок, 20 липня 2009, 12:45 -

Віктор Ющенко наклав вето на нову редакцію закону про Бюджетний кодекс, затверджену парламентом 23 червня.

Про це на брифінгу заявив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.

Шлапак підкреслив, що ветування було передбачуваним. "Президент постійно наголошував на необхідності внесення змін до Бюджетного кодексу. Зокрема, на тому, що б ресурси, які отримує місцева влада, розподілялися згідно з її потребами", - сказав він.

Зокрема, як зазначив Шлапак, новою редакцією Бюджетного кодексу "загострюється конфліктність між обласними радами та сільськими радами тощо". Адже розподіленням направлених з центру коштів займатимуться саме на обласному рівні тощо.

Реклама:

За його словами, пропозиції президента вже направлені до Верховної Ради.

Як повідомлялося, 18 вересня 2008 року парламент ухвалив нову редакцію Бюджетного кодексу (законопроект №2709) у першому читанні, а 23 червня 2009 року - у цілому.

Попередня редакція Бюджетного кодексу була прийнята парламентом 21 червня 2001 року.

У липні прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що якщо президент Віктор Ющенко не підпише нову редакцію Бюджетного кодексу, то Верховній раді необхідно буде спробувати подолати вето, і для цього потрібно буде домовлятися з депутатами від Партії регіонів, які на сьогодні мають "золоту акцію" щодо розв'язання даного питання.

При цьому прем`єр відзначила, що якщо зміни до Бюджетного кодексу все ж не вдасться ввести в дію цього року, то в наступному ці документи обов`язково будуть підписані новим президентом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: