"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українському бізнесу загрожують рейдери з Казахстану?

Четвер, 9 липня 2009, 15:50

Безперешкодна діяльність в Україні численних закордонних рейдерських угруповань, зокрема казахських, становить серйозну загрозу українському вільному бізнесу.

Про це заявив у коментарі агентству "УНІАН" член "Антирейдерського союзу підприємців України" Сергій Бойко.

Він відзначив, що останнім часом зменшилася інтенсивність рейдерських атак з російського боку, зате тепер до України заходять рейдери з Казахстану, "які діють під прикриттям і за прямої підтримки державних національних структур".

На думку експерта, діяльність казахського рейдерського угруповання була б неможливою, якби за нею не стояли високопосадовці.

Реклама:

Як повідомлялося, за словами заступника голови правління ВАТ "БТА Банк" (Україна) Наталії Сергеєвої, 15 червня цього року під час чергових зборів акціонерів банку було попереджено незаконну спробу заволодіння пакетом акцій українського банку з боку казахського банку.

Після того, як це не вдалося, в ЗМІ було розміщено неправдиву інформацію про те, що збори акціонерів банку не відбулися. Після цього український "БТА Банк" заявив про своє бажання змінити назву на "АМТ-банк", аби не мати нічого спільного с "БТА Банком" (Казахстан).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: