Україна обійшла Росію в рейтингу відкритості економік

Середа, 8 липня 2009, 08:41

Всесвітній економічний форум в своїй новій доповіді про стимулювання глобальної торгівлі зарахував Росію до країн з найбільш закритою економікою.

До рейтингу, оприлюднененого у вівторок на офіційному сайті ВЕФ, увійшли 121 країна, РФ опинилася на 109 місці, повідомляє агентство "УНІАН".

Загальний індекс відкритості економіки у Росії виявився навіть нижчим, ніж у таких країн, як Буркіна-Фасо і Замбія.

Країною з найбільш відкритою економікою, що сприяє розвитку зовнішньої торгівлі, на думку ВЕФ, є Сінгапур. За ним іде спеціальний адміністративний район КНР Сянган (Гонконг), замикає трійку лідерів Швейцарія.

Реклама:

До першої десятки увійшли також Данія, Швеція, Канада, Норвегія, Фінляндія, Австрія і Нідерланди. Провідні економіки світу - Німеччина, США, Франція - розташувалися на 12, 16 і 17 місцях відповідно.

Дещо гіршою, згідно доповіді, є ситуація у Великобританії - вона знаходиться на 20 місці. Китай експерти ВЕФ помістили на 49 місце у рейтингу.

За винятком Таджикистану, решта всіх держав пострадянського простору, включених до рейтингу, опинилася на кілька позицій вище за Росію. Так, Естонія займає в списку 22 місце, Литва - 40, Латвія - 44. На 52 позначці автори доповіді поставили Молдову, на 71 - Україну, на 93 - Казахстан.

При складанні рейтингу враховувалися кілька показників, зокрема, свобода доступу на ринок, розвиненість транспортної і комунікаційної інфраструктури, стан ділового середовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!