Гучних банкрутств туроператорів в Україні не буде?

Вівторок, 7 липня 2009, 20:57

Економічну і фінансову кризи українці вже встигли відчути не лише на роботі, а й під час відпочинку - дозволити собі провести відпустку у мандрах цього літа може не кожний.

Про це заявив президент туристичної компанії "Гамалія" та голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха в інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, купівельна спроможність українських туристів 2009 року впала на 35-40%.

Найбільше у період кризи постраждав сектор масового туризму.

Реклама:

Так, приміром, популярність відпочинку в Туреччині серед українців впала на 40-50%.

Втім, у той час, як попит на такі популярні 2008 року Єгипет, Іспанію та Грецію дещо знизився, справжнім успіхом в українських туристів цього літа користується Хорватія.

"Ця країна скасувала візи для українців, і це спростило виїзд. А саме у категорії "ціна-якість" Хорватія дуже підходить і є доступною для українців. І дуже багато українців від'їжджають туди відпочивати", - пояснив Голубаха.

Загалом стверджувати, що туристичні компанії в Україні зазнають значних втрат не доводиться, переконаний голова Всеукраїнської асоціації туроператорів.

Адже українські туроператори були готові до кризи.

"Фінансова криза не звалилася на нас зненацька. Ми заздалегідь зменшили свої ризики, зменшили ту базу, яку купляємо, зменшили кількість авіаційних чартерних рейсів у різні напрямки для того, щоб уникнути додаткових ризиків".

Тож, на думку експерта, гучних банкрутств туристичних компаній в Україні очікувати не слід.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: