В НБУ прогнозують 7 гривень за долар до кінця року

Середа, 3 червня 2009, 15:56

До кінця нинішнього року курс буде на рівні 7 грн./дол.

Так вважає заступник голови Національного банку (НБУ) Олександр Савченко, повідомляє видання "Известия в Украине".

"Я переконаний, що до кінця нинішнього року курс буде на рівні 7 грн./дол. Ймовірно, що в наступному році гривня буде посилюватися і далі", - заявив він.

При цьому Савченко попередив, що подальше зміцнення гривні може негативно вплинути на конкурентоспроможність українських виробників.

"Зараз курс рівноваги для України знаходиться на рівні 7 грн./дол. Але далі треба думати: якщо гривня буде зміцнюватися до 6 грн./дол., а інші валюти по відношенню до долара залишаться на колишніх позиціях, це негативно вплине на конкурентоспроможність нашої продукції", - сказав він.

Представник НБУ вважає, що на сьогоднішній день існують перші ознаки стабілізації української економіки.

"Я ще в січні говорив, що Україна досягла дна кризи. А далі все залежить від політики наших висопоставленних чиновників. Можна погіршити ситуацію, а можна й поліпшити", - підкреслив він.

За словами Савченко, якщо держава знайде для економіки додаткові кошти, які підуть не на валютний ринок, а на кредитування, "то ми зменшимо падіння в нинішньому році по відношенню до минулого".

"Головне, що зовнішні фінансові і торговельні фактори вже не впливають негативно на Україну. Найбільша проблема - це наша внутрішня ситуація, а саме: політична нестабільність", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!