Українську промисловість врятують нанотехнології?

Субота, 30 травня 2009, 15:51

Належне фінансування державної науково-технічної програми "Нанотехнології та наноматеріали" на 2010-2014 роки дасть відчутний практичний результат у багатьох галузях промисловості.

Про це заявляє заступник міністра освіти і науки Максим Стріха у статті для тижневика "Дзеркало тижня".

На його думку, державна науково-технічна програма "Нанотехнології та наноматеріали" на 2010-2014 роки, концепцію якої було затверджено Кабінетом міністрів 2 квітня 2009 року, за умови належного фінансування може не тільки дати істотні наукові результати, але й забезпечити конкурентні переваги української промисловості.

"Виконання програми може дати не лише низку фундаментальних наукових результатів, а й вилитися у важливі практичні рішення для електроніки, машинобудування, автомобільної промисловості, сільського господарства, охорони здоров'я й довкілля. Але за однієї умови - якщо будуть гроші", - зазначив заступник міністра.

Реклама:

Стріха наголосив, що реальних результатів в нанотехнологіях можна досягти тільки за умов значних фінансових вкладень.

"Тоді, коли США, Євросоюз, Японія, Росія щороку виділяють на нанотехнології багатомільярдні суми (в доларовому вираженні), українська програма зможе дати помітний на тлі досягнень світової науки і технологій результат лише в разі, якщо в неї буде вкладено бодай два мільярди (упродовж п'яти років і в гривнях - при збереженні нинішнього курсу до долара і євро)", - переконаний він. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: