СБУ викрила конвертаційний центр, до якого входили шість банків

П'ятниця, 29 травня 2009, 13:30

Служба безпеки України (СБУ) розкрила незаконну діяльність конвертаційного центру, до якого входили шість банків.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Голова СБУ назвав тільки три банки, які брали участь у діяльності конвертаційного центру - "Акту-банк", "Даніель", "Юнекс". З шести банків п'ять діяли в Києві та один у Дніпропетровську.

Учасники злочинного угруповання протягом довгого часу займалися протиправним переведенням у готівку безготівкових грошових коштів та надавали послуги підприємствам різних регіонів України (всього близько 300) з мінімізації обов'язкових відрахувань до державного бюджету, незаконному формуванню податкового кредиту та непродуктивно виведенню валютних коштів за кордон з подальшим ввезенням на територію України за заниженою вартістю.

Реклама:

27 травня було проведено обшук в офісному приміщенні одного з київських підприємств, керівники якого за попередньою змовою з злочинним угрупованням використовували реквізити зазначених банківських установ для незаконного виведення валют за кордон.

Порушено кримінальну справу по частині 3 статті 209 Кримінального кодексу України - легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, з позбавленням волі від 8 до 15 років.

Президент Віктор Ющенко заявив, що банки, які брали участь у діяльності конвертаційного центру, необхідно позбавити ліцензій, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Необхідно позбавити (банки) ліцензій, в тому числі і на валютні операції", - сказав він під час зустрічі з керівником СБУ Валентин Наливайченко в п'ятницю у Києві.

Ющенко також відзначив, що керівники даних банківських установ повинні "понести персональну відповідальність".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: