"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ліквідувати заборгованость із зарплати збираються до липня

Середа, 27 травня 2009, 13:25

Міністр праці й соціальної політики Людмила Денісова сподівається на ліквідацію заборгованості із заробітної плати на державних підприємствах до липня.

Про це вона сказала на брифінгу, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я дуже сподіваюся на те, що виконання завдання, поставленого урядом, щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати до 1 липня буде дійсно забезпечене", - сказала вона.

Денісова зазначила, що, за даними Державного комітету статистики, на 1 травня заборгованість із зарплати скоротилася на 18,5%, або на 318 млн. гривень до 1 404,6 млн. гривень.

Реклама:

При цьому, з її слів, заборгованість із зарплати в держсекторі скоротилася на 20,5%, або на 47,3 млн. гривень.

Міністра повідомила, що зараз заборгованість із зарплати залишається на підприємствах, підпорядкованих Міністерству промислової політики, Міністерству оборони, Міністерству аграрної політики й Міністерству транспорту й зв'язку, однак вона постійно знижується.

Як повідомлялося, Денісова розраховувала на погашення заборгованості із заробітної плати на державних підприємствах до травня.

За її даними, заборгованість із зарплати на держпідприємствах на 10 квітня становила 300 млн. гривень, а на 30 квітня -154 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: