"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін врятує платників єдиного податку від додаткових перевірок

Вівторок, 5 травня 2009, 16:49

У Кабінеті міністрів України планують до 14 травня ухвалити розпорядження, яке не допустить додаткових перевірок платників єдиного податку у зв'язку з додатковими відрахуваннями до Пенсійного фонду.

Про це заявила голова Ради підприємців при Кабміні Оксана Продан, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Продан нагадала, що постанова Кабінету міністрів "Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування", яким передбачено відрахування додаткових платежів до Пенсійного фонд підприємцями, що працюють за спрощеною системою оподаткування, вступило в силу з 1 травня 2009 року, однак кошти будуть перераховуватися до 20 червня.

Продан повідомила, що Рада підприємців при КМУ разом з Держкомпідприємництва працюють над проектом розпорядження уряду, який сподіваються прийняти до 14 травня.

Реклама:

Проект передбачає відкриття окремого, єдиного по всій Україні, рахунку для таких перерахувань, а також щорічний акт звірки Пенсійного фонду.

Пенсійний фонд буде готувати такий акт і спрямовувати підприємцям.

Продан наголосила, що така система позбавить підприємців від додаткових перевірок.

Також буде обумовлено, що для підприємців, які одночасно є найманими працівниками і таким чином здійснюють свої пенсійні відрахування, не потрібно буде здійснювати додаткові платежі до Пенсійного фонду.

Це стосується і тих підприємців, які вже отримують пенсію або пенсію по інвалідності і не потребують пенсійного стажу.

Відповідаючи на запитання журналістів, Продан наголосила, що підприємців у цій ситуації не так турбують додаткові відрахування, як перспектива додаткових перевірок.

"Підприємці готові платити. Це не настільки великі кошти, щоб говорити, що це неправильно. Для них головне сьогодні - щоб не було додаткових перевірок, щоб не потрібно було готувати нову звітність, десь реєструватися, укладати додаткові договори. Нічого цього не потрібно буде. Ти платиш свій єдиний внесок і одночасно з ним можеш заплатити до Пенсійного фонду на єдиний рахунок", - пояснила вона.

Продан також уточнила, що платники єдиного податку до традиційної суми 200 грн. повинні будуть додати 116 грн. внеску до Пенсійного фонду.

Ті, хто знаходиться на фіксованому податку, до 100 грн. будуть платити ще 138 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!