Японія викупила в України "кіотські" квоти

Середа, 18 березня 2009, 17:53 -

Уряди України і Японії домовились про співпрацю в сфері розробки нових енергетичних та промислових технологій та провадження зелених інвестицій.

Як повідомляє прес-служба секретаріату Кабінету міністрів, відповідні документи були підписані 19 березня у Києві.

Зокрема, підписано Керівництво для впровадження схеми зелених інвестицій між урядами України і Японії.

З української сторони документ підписали керівник Національного агентства екологічних інвестицій України Ігор Лупальцев, з японської - надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Тадаші Ідзава.

Реклама:

Крім того, між Національним агентством екологічних інвестицій України та Організацією з розробки нових енергетичних та промислових технологій (Японія) укладено Договір про співпрацю.

Договір підписали з української сторони: керівник Національного агентства екологічних інвестицій Ігор Лупальцев, з японської - голова Організації з розробки нових енергетичних та промислових технологій Сеіджі Мурата.

Згідно з укладеними документами, Україна, відповідно до Кіотського протоколу, надає Японії 30 мільйонів одиниць квот на викиди шкідливих речовин, які забруднюють атмосферу. Всього Україна має квоти на 4,5 мільярдів одиниць.

Згідно з розрахунками, до 2012 року Україна використає для своїх потреб квоту у 2,8 мільярдів одиниць, а 450 мільйонів одиниць, згідно урядового рішення, буде продано іншим країнам світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: