ТИМОШЕНКО ВВАЖАЄ БАНКІВСЬКУ СИСТЕМУ УКРАЇНИ ТРОМБОМ

Четвер, 5 лютого 2009, 10:43

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що банківська система заважає країні розвиватися.

Про це вона заявила під час звіту уряду на засіданні Верховної Ради в четвер.

"На базі глибинної масштабної фінансової кризи сьогодні вже спостерігається, починаючи з грудня минулого року, рецесія в економічних процесах. Це абсолютно логічний наслідок руйнації світової банківської системи", - наголосила голова уряду.

Вона відзначила, що будь-яка галузь України може нормально працювати за умови вчасного надання кредитів, "якщо ці кредити надаються не на один місяць, а як мінімум на рік і більше, якщо ці кредити надаються не під 36% річних, як іноді сьогодні нараховуються відсотки".

Реклама:

"Але в той час, коли сьогодні банківська система України внаслідок певних, на мій погляд, не дуже професійних кроків: по-перше - живе з обрушеною гривнею; по-друге - живе без реальних грошей і не направляє в реальний сектор економіки гроші. Відсотки такі, що неможливо зробити ні малий, ні середній, ні крупний бізнес, це говорить про те, що безумовно тромб, який потрібно долати, знаходиться в банківській системі", - заявила прем'єр-міністр.

За ії словами, всі інші державні галузі мають можливості й потужності для того, щоб нормально працювати й давати результат суспільству. 

Тимошенко також додала, що проблема бюджету пов'язана з наслідками світової банківської кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!