В "Укрсоцбанку" вважають, що гривня "встала"

Субота, 13 грудня 2008, 13:40
 

Голова "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін вважає, що курс національної валюти практично стабілізувався, і в найближчі місяці зміцниться до 7 грн./дол.

Про це банкір розповів в інтерв'ю "Зеркало недели", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Курс практично вже встав. Дорожчий долар не потрібний нікому. На ринку вже немає істерики "дай долар ", коли були заявки на 500-700 млн., стало набагато спокійніше. І в подальшому напруга буде слабшати", - упевнений Тимонькін.

Як зазначив голова правління "Укрсоцбанку", при обмеженні доларового кредитування намітився дефіцит гривні, що має вплинути й на ціну національної валюти.

Борис Тимонькін відзначив тенденцію до зростання депозитів у гривні. "Чим це пояснюється? Думаю, народ сильно перенервував через курс гривні. А зараз стало зрозуміло, що курс вже досяг певної межі, мало хто кидається купувати валюту - дорого", - розповів банкір.

За його словами, також збалансувався міжбанківський валютний ринок, відбулося значне зниження експорту, імпорт істотно знизився, "тому і в імпортерів немає особливого інтересу переплачувати за долар".

"Сьогодні дуже важливо підтримати цю тенденцію, показавши населенню та бізнесу, що курс далі не падає. - Упевнений голова правління" Укрсоцбанку ". - Адже якщо він далі не падає, людині, в якої залишилася гривня, безглуздо купувати долар".

Тимонькін вважає, що курс 7,50 для гривні є "об'єктивно низьким", і впевнений, що в середньостроковій перспективі, через кілька місяців, гривня зміцниться до 7 грн./дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: