Дружина Лужкова згортає будівельний бізнес в Україні

Вівторок, 7 жовтня 2008, 11:21

Батуріна згортає будівельний бізнес в Україні

Компанія "Інтеко" Олени Батуриної, дружини мера Москви Юрія Лужкова, звертає девелоперський бізнес в Україні, зокрема будівництво мікрорайону Московський в Києві, пише видання " Комерсант-Україна".

Через кризу ліквідності в Україні практично заморожене проектне фінансування, а інвестувати без допомоги банків 50-60% від суми проекту можуть дозволити собі одиниці.

"Інтеко" заморожує девелоперські проекти в Україні, заявила на виставці нерухомості Експо Реал у Мюнхені власник компанії Олена Батурина.

Реклама:

За її словами, це рішення пов'язане з падінням цін на українську нерухомість.

"Через проблеми на європейських фінансових ринках ми сконцентруємося на проектах у Росії: більше 60% об'єктів буде припадати на Москву, 40% - на регіони",- уточнила Батурина.

Поки в Україні "Інтеко" анонсувала лише один девелоперський проект - будівництво мікрорайону Московський площею більше 200 тис. кв м.

За даними Держкомстату України, у I півріччі 2008 року вперше за останні три роки скоротилися обсяги виконаних будівельних робіт - на 1,2%, до 27,34 млрд. грн. (5,2 млрд. грн.).

Гравці ринку зізнаються, що основна причина зниження активності забудовників - жорсткість вимог з боку банків як до самих девелоперів, так і до покупців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: