"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американська валюта падає після нетривалого зростання

П'ятниця, 12 вересня 2008, 14:52
 

Курс долара до євро і фунту падає у зв'язку із заявою глави ради міністрів фінансів ЄС Жан-Клода Юнкера про очікувану "нетривалості" економічного спаду Європі, повідомляє ІНТЕРФАКС-АФІ з посиланням на Bloomberg.

Крім того, віце-президент центробанку ЄС Лукас Пападемос оголосив, що європейська економіка, швидше за все, зможе уникнути кризи. На цьому очікуванні вперше за чотири дні виросли європейські й азіатські біржові індекси.

"Протягом 2009 року позиції євро будуть набагато слабкіші, ніж цього року, - зазначає Марко Чандлер, керівник міжнародного відділу валютної стратегії Brown Brothers Harriman & Co. - Європа, Японія і Азія в цілому не можуть розраховувати на помітне зростання при послабленні США. Розбіжність (decoupling) між економікою США й іншого світу не більш ніж міраж".

Позиції долару також трохи послабив той факт, що уряд США не планує вкладати грошові кошти в угоду по придбанню Lehman. У п'ятницю представники інших банків США вивчали рахунки Lehman, але повідомлень про потенційних покупців поки не надходило.

Реклама:

Долар до євро котирується на рівні $1,4093 за євро. На закриття торгів у четвер курс становив $1,3893.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: