"Агіс Сталь" підбирається до НТЗ

Середа, 11 червня 2008, 13:47

Майно ДП "Нікопольський трубний завод" (НТЗ), що займається виробництвом труб з нержавіючої та титанової сталі, найближчим часом може перейти під нагляд російської групи "Агіс Сталь".

Як стало відомо, зараз відбувається обговорення умов угоди між російською компанією, комітетом кредиторів НТЗ і Національним космічним агентством України, у веденні якого і є підприємство, повідомляють "Экономические известия" .

НТЗ створений в 2002 р. на базі трубоволочильного цеху №4 ВАТ "Нікопольський південнотрубний завод" для забезпечення прецизійною трубною продукцією з нержавіючих марок сталі та сплавів на основі титану підприємств аерокосмічної, хімічної та харчової промисловості, атомної енергетики й машинобудування.

Влітку минулого року Господарський суд Дніпропетровської області порушив справу про банкрутство НТЗ за заявою дніпропетровського ТОВ "Торговий дім "Нікопольський трубний завод" (ТД).

Реклама:

Загальна сума боргів підприємства була затверджена в розмірі близько 27 млн.грн., майже половина з яких довелася на частку ТД і фірми "Кванс".

За даними джерела підприємства, дані компанії входять у сферу інтересів глави дніпропетровської корпорації "Алеф" підприємця Вадима Єрмолаєва. 18 квітня госпсуд визнав НТЗ банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру, призначивши ліквідатором арбітражного керуючого Олександра Новикова.

А 13 травня була укладена світова угода між ліквідатором і комітетом кредиторів.

За даними прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації, в результаті укладеної угоди була погашена заборгованість перед другою чергою кредиторів у розмірі 5,54 млн. грн.

В даний список увійшли борги перед робітниками, пенсійним фондом, центром зайнятості, фондом соцстрахування, "Дніпробленерго", профспілками.

"Якщо коштів боржника не вистачає, то він розраховується своїм майном. Відповідно до умов світової угоди, майно розподілене між кредиторами, зокрема, "Південьмашем",- повідомив Олександр Новиков, відмовившись повідомити будь-які інші подробиці процесу.

Тим часом, вчора на НТЗ побували представники російської групи "Агіс Сталь", що спеціалізується на виробництві і продажу труб і прокату з чорних металів і сплавів, а також труб з корозійно-стійких, легованих, жароміцних та інших сталей. Візит керівництва на підприємство підтвердили в українському представництві російської компанії.

Голова комітету кредиторів Олександр Бондарчук вчора не захотів коментувати умови участі росіян у подальшій долі НТЗ. Однак, серед можливих варіантів - викуп майна або ж створення спільного підприємства.

У будь-якому разі висновок світової угоди і прихід російської компанії не можуть сприятливо відбитися на роботі НТЗ, який вже майже два роки не веде основної виробничої діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: