Азаров обурився: Ніхто не написав, що подешевшала капуста

Четвер, 8 листопада 2007, 16:03

Перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров відзначає зниження темпів зростання цін на продукти харчування.

Як передає "УНІАН", про це він заявив в четвер на брифінгу журналістам.

"Я думаю, що в листопаді стабілізація (цін на продукти харчування) відбудеться, вона вже відбувається - ми її спостерігаємо, - вона закріпиться, і ми матимемо показник інфляції нижчий", - підкреслив Азаров. При цьому він підкреслив, що йому хотілося би, щоб цю тему не розглядали ЗМІ як сенсаційну.

Також він відзначив зниження цін на овочі, зокрема на капусту, а також на цукор (на 7%).

Реклама:

"Ніхто з вас не написав і не сказав, що виявляється, на капусту в жовтні на 20% знизилися ціни. Смішно? А мені здається, не дуже. Капуста в раціоні наших громадян займає дуже серйозну позицію", - сказав Азаров.

При цьому Азаров заявив, що уряд не влаштовує рівень зниження цін на рослинну олію, про що домовлено з виробниками і торгівцями. За його словами, оптові виробники знизили ціну. Приміром, ТМ "Диканька" - до 6,72 грн за літр, ТМ "Славія" - до 6,45 грн за літр, ТМ "Олейна" - до 7 грн за літр, ТМ "Щедрий" - до 6,99 грн за літр, ТМ "Стожар" - 7,07 грн за літр.

"Виникає запитання, а чому в торговій мережі за такої оптової ціни на олії заробляють майже 3 гривні - чому?" - заявив Азаров.

Він зазначив, що це питання слід адресувати місцевій владі, котра має право вводити декларування цін і встановлювати граничний рівень торгової надбавки.

"Вибори пройшли. Більше комусь бруд кидати в уряд немає сенсу. Ніякого. Але є політики, які з цього роблять професію, це їхній імідж - обливати брудом уряд, створювати скандали з приводу і без. У нас люблять скандали, вони підвищують імідж політиків. Але, на превеликий жаль, від цього користі для країни дуже мало. Тому давайте підходити зважено, довіряти уряду", - заявив Азаров.

При цьому він зазначив, що уряд виправдовуватися не збирається. І в ситуації підвищення цін дії уряду були оправдані й логічні.

"Якби ми не діяли саме таким чином, цінова ситуація в країні зараз була би набагато гіршою. Уряду вдалося передбачати цю ситуацію і завчасно вжити заходів. А найголовніше – забезпечити випереджаюче зростання доходів населення і компенсувати населенню те підвищення, яке відбулося", - підкреслив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!