"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

UBS розглядає варіанти продажу Credit Suisse після поглинання - Reuters 

П'ятниця, 5 травня 2023, 09:00 -

Швейцарський холдинг UBS розглядає варіанти продажу банку Credit Suisse, включаючи потенційне збереження інвестиційно-банківських операцій цього підрозділу при продажу решти.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Співрозмовники агентства на умовах анонімності розповіли, що UBS вивчає плани щодо продажу Credit Suisse шляхом первинного публічного розміщення акцій (IPO) після придбання меншого конкурента.

Інше джерело розповіло, що ці міркування знаходяться на ранній стадії, оскільки UBS зосереджена на завершенні цього поглинання, і вона може не прийняти остаточного рішення щодо того, чи проводити IPO протягом місяців.

Реклама:

Обидва банки відмовилися від коментарів.

UBS намагається завершити рятувальне поглинання Credit Suisse за підтримки держави, що дозволить створити банківського гіганта, який контролюватиме загальні інвестовані активи на суму понад 5 трлн доларів.

Credit Suisse є одним із чотирьох операційних підрозділів кредитора і вважається перлиною в короні. У 2022 році підрозділ повідомив про прибуток до оподаткування в 1,7 млрд дол.

Реклама:

Виконавчий директор UBS Серджіо Ермотті заявив у середу, що його банк працює над завершенням злиття з Credit Suisse до кінця травня або початку червня. Щодо можливого продажу, Ермотті сказав, що всі варіанти для швейцарського бізнесу розглядаються.

Нагадуємо:

Поглинання банком UBS свого конкурента Credit Suisse спричинить скорочення 30% співробітників. Реалізація планів зі звільнення до 36 тис співробітників стане найбільшим у світі скороченням персоналу за останні шість місяців.

Генеральна прокуратура Швейцарії розпочала розслідування для збору інформації про потенційні злочини, які могли мати місце навколо поглинання UBS Group кризового банку Credit Suisse.

Читайте також: Крах Credit Suisse: як 167-річний швейцарський банк збанкрутував за тиждень і чому США знову "друкують" долари

Реклама: