Електронну систему перетину кордону єЧерга запустять на 16 пунктах пропуску

Вівторок, 2 травня 2023, 17:53 -

На 16-х пунктах пропуску на кордоні України в західному напрямку запустять електронну систему для вантажного транспорту єЧерга, згодом вона стане універсальною для всіх видів транспорту.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

З кінця минулого року система була успішно апробована на двох пунктах пропуску. Тепер, за словами Шмигаля, єЧерга стане доступною для усіх водіїв вантажного транспорту, які перетинають кордон.

Після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, час заїзду до пункту пропуску.

Реклама:

Також глава уряду назвав переваги єЧерги для українців: простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача, колосальна економія часу.

Перевагами для бізнесу є зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх.

Перевагами для держави: впорядкування перевезень, ліквідація фізичних черг, аналіз транспортних потоків.

Реклама:

З наступного тижня системою єЧерга зможуть користуватися водії вантажівок, з липня – водії автобусів, з серпня – власники легкових авто.

Нагадуємо:

Система електронної черги перетину кордону на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" запрацювала 12 грудня.

Шановні підприємці, керівники малого та середнього бізнесу просимо вас допомогти в зборі інформації про проблеми, виклики та можливості для робочої сили в Україні. Пройти опитування проєкту CIPE.

Реклама:
504 error