Країни G7 не погодили заборону імпорту російських алмазів, але відстежуватимуть їх

П'ятниця, 19 травня 2023, 13:50 -

Країни Великої сімки погодилися співпрацювати, щоб відслідковувати російські діаманти, але не запровадили пряму заборону на імпорт російських дорогоцінних каменів.

Про це повідомляє Bloomberg.

У заяві G7, оприлюдненій на саміті в Хіросімі, лідери пообіцяли працювати разом, щоб "обмежити торгівлю та використання алмазів, видобутих, оброблених або вироблених у Росії", а також координувати майбутні "обмежувальні заходи, у тому числі за допомогою технологій відстеження".

На думку людей, знайомих з дискусіями на саміті, крок до відстеження та відстеження російських алмазів через кордони може прокласти шлях до заборони імпорту в майбутньому. 

Реклама:

Попередні спроби накласти санкції на російські дорогоцінні камені в Європі наштовхнулися на опір таких країн-імпортерів, як Бельгія, які стверджують, що це лише перемістить торгівлю алмазами в інше місце.

Нагадуємо:

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про заборону імпорту російських алмазів, міді, алюмінію та нікелю в новому пакетів санкцій.

Реклама:

Раніше ми писали, що торік Російська Федерація поставила алмазів на західний ринок на майже 1,5 млрд дол. 95% від цієї суми припали на покупців з Бельгії – саме в Антверпені розташований найбільший у світі діамантовий хаб. 

Детальніше в статті: 20 мільярдів для Путіна. Чому західні країни не наважуються на санкції проти російських металів та алмазів

Реклама: